Van den Boomen noemt vijftal Ajacieden met wie hij het meest omgaat

Reacties

Branco van den Boomen is op het eerste gezicht een uitstekende versterking voor Ajax. De Brabander viel positief op in de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, en na afloop werd duidelijk dat de van Toulouse overgekomen middenvelder zich goed voelt in Amsterdam.

Van den Boomen noemt vijftal Ajacieden met wie hij het meest omgaat
© Ajax.nl
Ajax
Ajax
3 - 0
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

'De start was wat moeizaam, na een kwartier ging het beter. Als je deze buitenspelers veel in de duels kunt krijgen, kun je veel kansen creëren. Het is lekker om met zulke goede spelers te kunnen spelen, ik ben blij om hier te zijn. Prima pot, al moet er nog veel verbeterd worden. Het waren mooie goals, die van Stevie (Bergwijn, red.) vond ik de mooiste', sprak de man met de fraaie trap op Ajax' clubkanaal.

Hoe zijn eerste weken terug voelen? 'Heel warm, fijn om weer Nederlands te spreken. De keukendames, de fysio's, ik ken ze nog, het is leuk om hen weer te zien. Tot nu toe trek ik het meeste op met Jay Gorter, maar ook met Davy Klaassen, Steven Berghuis, Owen Wijndal en Steven Bergwijn, die exceptionele kwaliteiten heeft', verklapte Van den Boomen de namen van de vijf ploeggenoten met wie hij tot nu toe het meest omgaat.

Trainer Maurice Steijn is ook te spreken over de voortgang van zijn pupil. 'Branco heeft zich met name in Frankrijk goed ontwikkeld. Je ziet dat hij wel flair en voetbal toevoegt, ik ben tevreden over zijn ontwikkeling', sprak de coach.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. van den Boomen
Meer over B. van den Boomen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.