Van den Berg ontbreekt bij PEC en staat voor transfer

Reacties

Sepp van den Berg lijkt PEC Zwolle te gaan verlaten. De club laat VI weten dat de zeventienjarige verdediger deze week niet meer meetraint in afwachting van een uitgaande transfer. Een buitenlandse club én een club uit de vaderlandse top-drie heeft zich gemeld.

Van den Berg ontbreekt bij PEC en staat voor transfer

Van den Berg geldt als een van de grootste talenten uit de Zwolse opleiding, maar kwam afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe. Trainer Jaap Stam, die halverwege het seizoen het stokje overnam van John van ’t Schip, koos veelal voor meer ervaren centrale verdedigers. Dit tot grote frustratie van het kamp Van den Berg.

De Zwolse clubleiding was er echter veel aangelegen om het talent binnenboord te houden en deed meerdere pogingen diens contract open te breken. Van den Berg wilde eerst meer uitzicht krijgen op speelminuten en weigerde zijn krabbel te zetten.

Dit seizoen zou alles goed moeten vallen. PEC, dat sowieso meer in wil zetten op de eigen jeugd, zag in Van den Berg een beoogde basisklant. Afgelopen week werd zelfs nog Etiënne Reijnen binnengehaald als mentor. Reijnen, die met zijn 32 jaar richting het einde van zijn carrière gaat, zou als back-up gelden voor Van den Berg. In de tussentijd kon hij de jeugdinternational de kneepjes van het vak bijbrengen. Dat lijkt nu allemaal te laat: in Zwolle rekent men erop dat Van den Berg deze week nog ergens anders zijn handtekening zet.

Clubwatchers Reon Boeringa en Stef de Bont achterhaalden al snel dat PSV belangstelling heeft voor Van den Berg:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer S. van den Berg
Meer over S. van den Berg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.