Van den Berg geeft teken van leven met doelpunt voor Liverpool-beloften

Sepp van den Berg heeft zijn rentree bij Liverpool Onder-23 zaterdagmiddag opgeluisterd met een doelpunt. De achttienjarige verdediger stapte uiteindelijk toch balend van het veld, omdat de beloften van Blackburn Rovers nog wonnen: 1-2.

Van den Berg begon tegen Blackburn Onder-23 weer in de basis, nadat hij het vorige duel van Liverpool in de reservecompetitie met Manchester City (2-7 nederlaag) had gemist door een blessure. De Nederlandse verdediger zette de Liverpool-beloften na dertien minuten op het spoor van de overwinning door bij een corner attent te reageren toen de bal voor zijn voeten viel na een geblokte inzet van een ploeggenoot. Het was zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van The Reds.

Liverpool Onder-23 verzuimde de voorsprong uit te bouwen, waarna de bezoekers uit Blackburn in de tweede helft nog de overwinning grepen door twee doelpunten van middenvelder Brad Lyons. Van den Berg, die negentig minuten meespeelde, kon de tweede nederlaag van het seizoen ook niet meer voorkomen. Zondag komt de hoofdmacht in actie tegen Fulham. Van den Berg lijkt dit seizoen niet in de plannen van Jürgen Klopp voor te komen, ondanks diverse blessures in de achterhoede.

Van den Berg wacht daardoor nog altijd op zijn debuut in de Premier League, terwijl de negentienjarige Rhys Williams dit seizoen bij afwezigheid van Virgil van Dijk en Joe Gomez in alle zes de Champions League-duels meedeed en de achttienjarige Billy Koumetio onlangs ook mocht invallen tegen FC Midtjylland (1-1). Van den Berg speelde vorig seizoen wel vier keer mee in de Engelse bekertoernooien. Dit seizoen zat de ex-speler van PEC Zwolle op de bank in het League-Cup duel met Lincoln City.