Zelfs in heuse blessurecrisis komt Van den Berg niet in beeld bij Klopp

Reacties

De hamstringblessure die Fabinho dinsdagavond opliep lijkt geen deur te openen voor Sepp van den Berg. Liverpool-coach Jürgen Klopp noemt de naam van de jonge Nederlander niet als hij de mogelijke vervangers voor de uitgevallen Fabinho opsomt.

Zelfs in heuse blessurecrisis komt Van den Berg niet in beeld bij Klopp
© Pro Shots

Van den Berg maakte vorig jaar zomer de overstap van PEC Zwolle naar Liverpool en wordt bij het tweede elftal klaargestoomd voor het echte werk. De achttienjarige mandekker speelde tot dusver vier wedstrijden in het eerste elftal, allemaal in de nationale bekertoernooien, en Klopp acht Van den Berg blijkbaar nog niet klaar voor een kans in de Premier League.

Defensieve middenvelder Fabinho speelde sinds het wegvallen van Virgil van Dijk centraal achterin bij Liverpool en stond daar ook dinsdag tegen FC Midtjylland in de defensie. Na een halfuur moest hij zich echter al laten vervangen door Rhys Williams, vanwege hamstringklachten. 'Dit was wel het laatste wat we kunnen gebruiken', verzuchtte Klopp na afloop over de blessure van Fabinho.

De spoeling achterin wordt nu wel heel erg dun bij Liverpool. Naast Fabinho en Van Dijk zit immers ook Joël Matip nog in de lappenmand. Van den Berg mocht daardoor hopen op een kans op het eerste elftal, maar afgaande op de reactie van Klopp hoeft hij nergens op te rekenen.

Klopp noemde drie jonge verdedigers die volgens hem goed genoeg zijn om de positie van Fabinho over te nemen: Williams, Nat Phillips en Billy Koumetio. 'Rhys heeft het vandaag weer heel goed gedaan', zei de coach. 'Hij was veeleisend, liet zijn stem horen: erg goed. Het probleem is nu wel dat er nog vier dagen zijn voordat we tegen West Ham United spelen en jullie gaan in die vier dagen steeds over hem schrijven. Daar zal hij dus ook mee moeten omgaan. Verder hebben we Nat Phillips en zal Billy Koumetio gaan meetrainen.'

Liverpool
Liverpool
2 - 1
West Ham United
West Ham United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.