Van de Ven onder de indruk van nieuwe aanvoerder bij Tottenham

Reacties

Nog geen drie jaar geleden speelde Micky van de Ven zijn wedstrijden tegen TOP Oss en Telstar, nu staat de centrumverdediger in de Premier League tegenover de beste spelers ter wereld. De man van Tottenham Hotspur vertelt over zijn eerste weken in Engeland.

Van de Ven onder de indruk van nieuwe aanvoerder bij Tottenham
© Pro Shots

Zelfs de overstap van VfL Wolfsburg uit de Bundesliga, toch ook geen zwakke competitie, blijkt een pittige. ‘Het tempo is waanzinnig. Je hebt geen momenten dat je even niet zou kunnen opletten, je moet elke seconde scherp zijn. Ben je het niet, dan kun je zomaar geklopt zijn', aldus Van de Ven tegenover Viaplay.

De Nederlander is wel te spreken over zijn manager, Ante Postecoglou. ‘Een heel rustige man, heel duidelijk in wat we moeten doen. Dat is denk ik het belangrijkste. Hij wil niet overal heel erg bovenop zitten, die heb je ook. Hij verwacht van zijn centrale verdedigers dat we heel hoog staan en dat we blijven voetballen. Ook als je in je eigen zestien de bal verovert, zelfs dan wil hij dat je opbouwt.’

De belangrijkste transfer bij Tottenham deze zomer was de omgekeerde beweging van die van Van de Ven: Harry Kane verruilde de club juist voor de Bundesliga. Zijn opvolger als aanvoerder is de Zuid-Koreaan Heung-Min Son, over wie Van de Ven ook alleen maar goeds te zeggen heeft. ‘Hij weet waar hij het over heeft, hij heeft status en ervaring. Als hij wat zegt, wordt er geluisterd. Naast het veld is het een lieve jongen, maar als er een bal bij is, dan wordt het anders.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.