Van de Looi verkiest Scherpen boven Bijlow bij Jong Oranje

Reacties

Bondscoach Erwin van de Looi heeft de knoop doorgehakt: Kjell Scherpen staat woensdag onder de lat bij Jong Oranje voor het openingsduel van het EK in Hongarije en Slovenië. De 21-jarige doelman van Ajax krijgt de voorkeur boven Justin Bijlow (Feyenoord) en Maarten Paes (FC Utrecht).

Van de Looi verkiest Scherpen boven Bijlow bij Jong Oranje
© Pro Shots
Roemenië O21
Roemenië O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Op maandag werd al duidelijk dat Scherpen rugnummer 1 had. Van de Looi wilde toen nog niet zeggen of dat ook automatisch een basisplaats zou betekenen. Inmiddels heeft hij Scherpen verteld dat hij start tegen Roemenië. Op de persconferentie in Hongarije gaf de bondscoach uitleg over die beslissing.

'Ik heb bij het samenstellen van de voorselectie telefonisch contact gehad met Justin en toen heb ik tegen hem gezegd dat hij de laatste twee duels voor het EK moest gaan spelen bij Feyenoord, want anders zou ik voor iemand anders kiezen', vertelt Van de Looi. Dat gebeurde niet, Dick Advocaat gaf in Rotterdam de voorkeur aan Nick Marsman.

'Justin is een hartstikke goede doelman, eigenlijk onze eerste keeper, maar het loopt nu even wat anders. Hij heeft de laatste tijd weinig gespeeld en dan moet ik soms ook andere keuzes maken. Kjell heeft het uitstekend gedaan in zijn laatste duels voor Jong Oranje, waaronder tegen Portugal en heeft meer ritme', vervolgt de bondscoach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cor Pot, assistent van Advocaat bij Feyenoord en in het verleden ook bondscoach van Jong Oranje, verzekerde maandag in onze talkshow Voetbal International Live nog nadrukkelijk dat Bijlow topfit is, maar de keuze van Van de Looi valt dus toch op Scherpen.

Op basis van de afsluitende training lijken er tegen Romenië ook geen basisplaatsen weggelegd voor Sven Botman en Cody Gakpo. Botman viel geblesseerd uit bij Lille en Gakpo is net terug na lang blessureleed. 'Voor sommige spelers is het te veel om drie wedstrijden in zeven dagen te spelen', aldus Van de Looi. 'We zullen dus goed moeten kijken wie we in welke wedstrijden in gaan zetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koopmeiners: 'Heel goed en verhelderend gesprek gehad met Frank de Boer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.