Van de Looi haalt z'n gram over systeem: 'Ongelooflijk attractief'

Willem II heeft zaterdag tegen Roda JC (1-3) tot genoegen van trainer Erwin van de Looi de vruchten geplukt van de gekozen speelstijl.

Van de Looi haalde genoegdoening uit de eerste helft, waarin de kritiek op het gekozen systeem werd beantwoord. 'We hebben laten zien dat je met een 3-5-2-systeem ongelooflijk attractief kan spelen. Ik heb echt genoten van de eerste helft', zei de trainer tegen FOX Sports. 'Het enige smetje was de blessuretijd, waarin je een goal weggeeft.'

'Vorige week ging er tegen ADO Den Haag nogal wat mis, vandaag ging het geweldig. Roda kreeg nergens adem. De druk stond er continu op, het zag er gewoon goed uit', aldus Van de Looi, die zijn ploeg na rust minder voor de dag zag komen. 'De krachten vloeiden ook wat weg. Maar het is al met al een dik verdiende overwinning.'

Zijn collega Robert Molenaar had meer reden voor zorgen. De Roda-trainer moest erkennen dat hij in de eerste helft met afgrijzen naar zijn ploeg had gekeken. 'We brachten te weinig kwaliteit, zowel verdedigend als aan de bal.'

Molenaar had voor rust wel kansen gezien van onder anderen Simon Gustafson. 'Er zijn wel wat mogelijkheden geweest om de wedstrijd enigszins onze kant op te duwen, maar het staat als een paal boven water dat we meer kwaliteit moeten leveren.'

De trainer is niet overtuigd dat zijn selectie het benodigde herbergt. 'We gaan kijken of die kwaliteit er is. We hebben een aantal wedstrijden gehad waarin we tot de conclusie zijn gekomen dat we te weinig kwaliteit hebben.'

Oude bekende Sanharib Malki, die afgelopen week aansloot bij de training, is vooralsnog geen oplossing. 'Hij staat nog aan het begin van de zes weken voorbereiding. We kunnen nog helemaal niets van hem verwachten.'