'Van de Beek verschijnt weer op de radar van Barcelona'

Reacties

Barcelona is na het mislopen van Georginio Wijnaldum nog altijd hard op zoek naar een nieuwe middenvelder. Donny van de Beek zou één van de opties zijn die de Catalanen overwegen.

'Van de Beek verschijnt weer op de radar van Barcelona'
© Pro Shots

Trainer Ronald Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij er graag een middenvelder bij wil hebben. Afgelopen seizoen moest hij extreem vaak een beroep doen op het trio Sergio Busquets, Frenkie de Jong en Pedri. De piepjonge Spanjaard plakt er deze zomer na een lang EK ook nog een deelname aan de Olympische Spelen aan vast.

Afgelopen jaar was Ilaix Moriba de eerste reserve op het middenveld, maar hij is net als Pedri nog maar achttien jaar oud. Aangezien de rol van Miralem Pjanic in Camp Nou lijkt te zijn uitgespeeld, zoekt de club een alternatief. Na het afketsen van de komst van Wijnaldum leek Saúl Ñíguez de volgende kandidaat, maar volgens Spaanse media lopen de onderhandelingen met Atlético Madrid moeizaam.

El Mundo Deportivo meldt nu dat Van de Beek daarom opnieuw in beeld is. De Nederlander werd vorige zomer al genoemd in Catalonië, maar vertrok toen naar Manchester United. Daar beleefde hij zoals bekend een moeizaam eerste jaar met slechts vier basisoptredens in de Premier League. De concurrentie in Manchester is met Bruno Fernandes, Paul Pogba en de teruggekeerde Jesse Lingard nog altijd enorm.

Volgens het Spaanse dagblad overweegt Barcelona een huurconstructie. De Catalanen hebben immers een buitengewoon bescheiden transferbudget. Uit een peiling op de website van El Mundo Deportivo blijkt in ieder geval dat de supporters van Barça enthousiast zijn over een mogelijke komst van Van de Beek. Ruim 72 procent ziet de Nederlander graag komen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.