'Van de Beek moet kans bij United gaan pakken om geen miskoop te worden'

Reacties

Donny van de Beek heeft bij zijn eerste basisplaats in veertig dagen tijd opnieuw geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Inmiddels zijn er al de eerste geluiden dat Manchester United na een seizoen alweer afscheid van hem wil nemen.

'Van de Beek moet kans bij United gaan pakken om geen miskoop te worden'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
3 - 1
Manchester United
Manchester United

Van de Beek mocht zondagavond opdraven als basisspeler, omdat Bruno Fernandes na het Europa League-duel met AC Milan rust kreeg in het FA Cup-duel met Leicester City (3-1 verlies). Hoewel de van Ajax overgekomen middenvelder met een slim overstapje betrokken was bij de gelijkmaker van Mason Greenwood, is de conclusie in Engeland dat de miljoenenaankoop zijn kans opnieuw niet echt heeft gegrepen.

'Van de Beeks belangrijkste bijdrage in zijn 64 minuten durende optreden was toen hij de bal niet raakte, wat misschien wel treffend is voor zijn eerste seizoen op Old Trafford', schrijft Manchester Evening News in een analyse over de wedstrijd. De regionale krant beoordeelt het optreden van de ex-Ajacied met een 6, maar is desondanks kritisch en constateert dat Van de Beek niet doet wat bij United van hem wordt gevraagd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zijn overstapje in de eerste helft was een uitstekend voorbeeld van zijn intelligentie en spelinzicht, maar dat was zo ongeveer alles wat hij bijdroeg. Hij kan zijn stempel simpelweg niet drukken, terwijl hij op een positie speelt waar bijna alle creativiteit bij United vandaan moet komen. Natuurlijk zijn er door zijn recente blessure verzachtende omstandigheden, maar tot dusver pakt zijn transfer voor beide partijen teleurstellend uit.'

En dus vraagt MEN zich af hoe United ertoe is gekomen om Van de Beek aan te trekken, omdat hij 'een speler is die simpelweg niet bij de speelwijze van zijn nieuwe club lijkt te passen'. Zoals het ook geen goed teken is dat Ole Gunnar Solskjaer hem vooral gebruikt om sterspeler Fernandes rust te geven. Zelf nam de Noor het na afloop op voor Van de Beek, die werd gewisseld omdat langer doorspelen niet verstandig was.

'Ik zou weer hetzelfde team hebben opgesteld', liet Solskjaer bij Sky Sports weten. 'Bruno heeft veel gespeeld en brak donderdag al zijn fysieke records. Hij is ook maar een mens, hij heeft elke drie à vier dagen een wedstrijd gespeeld. Het was een mooie kans om Donny en Paul allebei te laten beginnen. We hadden het idee dat ze meer dan 45 minuten in zich hadden en ze zijn belangrijke spelers voor ons, daarom lieten we hen starten.'

Solskjaer mag Van de Beek dan een belangrijke speler bijven noemen, oud-spits Mark Hughes vindt dat de ex-Ajacied die status niet waarmaakt. 'Hij loopt er verloren bij op het veld. Hij moet meer zijn verantwoordelijkheid pakken, moet zich meer laten zien. Hij is een grote aankoop en komt bij een grote club als Ajax vandaan, maar sinds zijn komst naar United heeft hij niet laten waarom hij bij United zou moeten blijven.'

Miskoop?
En dus stelt Hughes in gesprek met Stadium Astro dat Van de Beek zijn kans een keer moet pakken, wil United niet al na één seizoen besluiten om hem weer van de hand te doen. Dat gerucht ging ook al rond in de tabloids. The Daily Mail borduurt daarop voort en concludeert dat de ex-Ajacied in dat geval terechtkomt in een rijtje met de grootste miskopen ooit, een lijst die wordt aangevoerd door Alexis Sánchez en Ángel Di María.

'Bankzitter Van de Beek zou perfect passen bij een club als Dortmund'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.