Van de Beek bonst op de deur bij Solskjaer: 'Hij heeft het goed gedaan'

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer laat Donny van de Beek vaker links liggen dan dat hij hem opstelt, maar voor de tweede keer in een paar dagen tijd is de Noor complimenteus. Na een volgende goede invalbeurt van de Nederland sprak Solskjaer lovende woorden.

Van de Beek bonst op de deur bij Solskjaer: 'Hij heeft het goed gedaan'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Burnley
Burnley

Het is bepaald nog niet het seizoen van Van de Beek, maar de laatste dagen schijnt de zon al wat meer voor hem. Afgelopen donderdag viel hij in de rust van het Europa League-duel met Granada in, waarna hij zich met zijn ploeggenoten plaatste voor de halve finale. Zijn goede invalbeurt leverde hem na afloop bovendien complimenten op van zijn manager.

Ook zondag was er fraai nieuws voor Van de Beek. Nota bene op zijn 24ste verjaardag mocht hij tijdens de 3-1 zege op Burnley weer (weliswaar laat) invallen, in de slotfase gaf hij vervolgens een assist op Edinson Cavani, die de eindstand bepaalde. Het was voor de ex-Ajacied zijn eerste assist in de Premier League. En ook dit keer was Solskjaer tevreden.

'Donny moest erin voor Marcus Rashford, en Donny heeft het goed gedaan', zo sprak de Noor. 'Ik was heel blij om dat te zien.' Ook Manchester Evening News was lovend. Hoewel de Nederlander pas in de 84ste minuut zijn entree maakte, krijgt hij toch een 6 als rapportcijfer, uiteraard vanwege het feit dat hij aangever was bij de 3-1.

Alleen Rashford (voor wie Van de Beek in het veld kwam) kreeg een hoger cijfer: een 7. Daarnaast schrijft de krant bij de beoordeling voor middenvelder Scott McTominay, die in de basis mocht beginnen, maar niet denderend speelde: 'Hij had makkelijk gewisseld kunnen worden voor Van de Beek.' Een volgend teken dat de Nederlander goed bezig is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.