Supertiener Greenwood behoedt Man Utd voor pijnlijke uitglijder

Reacties

Manchester United heeft zondag op de valreep een overwinning geboekt. Burnley ging op Old Trafford ondanks een historische goal ten onder.

Supertiener Greenwood behoedt Man Utd voor pijnlijke uitglijder
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Burnley
Burnley

Manchester United is een van de clubs die zich hebben geschaard achter de plannen van een Super League. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer gaf zondag in het thuisduel met Burnley allerminst een visitekaartje af voor dat beoogde nieuwe toernooi voor Europese topclubs.

Na een kansarme eerste helft brak Mason Greenwood kort na rust de ban namens Manchester United. Na een rush van Marcus Rashford en een slim overstapje van Bruno Fernandes schoot de jongeling raak. Voor de negentienjarige Greenwood was het alweer zijn veertiende goal in de Premier League.

Het United-feestje was van korte duur. 114 seconden na de openingstreffer had Burnley het antwoord paraat. James Tarkowski was met een rake kopbal verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De verdediger kreeg daarmee ook een plaats in de annalen van de Mancunians aangezien het de duizendste tegentreffer was in de Premier League.

Het doelpunt van Tarkwoski leek goed te zijn voor een punt, dat door Burnley in de strijd tegen degradatie welkom zou zijn. Want Man Utd had moeite het verschil te maken. In de slotfase werd de jarige Donny van de Beek ingebracht om puntenverlies te voorkomen. Koud binnen de lijnen kon de Oranje-international een feestje bouwen. Greenwood was daarbij het feestvarken, want het was de jongeling die met een van richting veranderd schot de 2-1 maakte en daarmee clubhistorie schreef (zie tweet).

Edinson Cavani maakte op aangeven van Van de Beek aan alle onzekerheid een einde op de middag van supertiener Greenwood. Voor de Uruguayaan was het een koud kunstje na de voorzet van de Oranje-international. Door de zege zette United als nummer twee een volgende stap op weg naar een Champions League-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.