Van Bronckhorst: 'Winnen van PSV zou geen stunt zijn'

Reacties

PSV morste dit seizoen nog geen enkel punt in de Eredivisie, maar Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt het te ver gaan om een eventuele overwinning op de landskampioen zondagmiddag in de Kuip een stunt te noemen.

Van Bronckhorst: 'Winnen van PSV zou geen stunt zijn'

'Ik denk dat het geen stunt zou zijn. Ik denk dat we vaker goed hebben gespeeld tegen PSV, ook in de Johan Cruijff Schaal aan het begin van het seizoen', zegt Van Bronckhorst donderdagochtend op het clubkanaal over de Eredivisie-topper van komende zondag (aftrap 14.30 uur).

Tijdens de seizoenouverture won Feyenoord na strafschoppen, zoals het vorig seizoen in de kwartfinale van het bekertoernooi ook te sterk was voor PSV (2-0). De laatste twee confrontaties in de Eredivisie, allebei van vorig seizoen, gingen echter verloren (1-3 en 1-0).

'PSV is wel een team in vorm en heeft de maximale punten gehaald in de Eredivisie, ze staan verdiend bovenaan', erkent de trainer. 'In dat opzicht weten we wat ons te doen staat. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar ik denk dat wij in staat zijn om van PSV te winnen.'

Om dat dit seizoen als eerste in de Eredivisie te doen moet Feyenoord wel 'top' zijn, weet Van Bronckhorst. 'En dat de hele wedstrijd lang. Top in de zin van de discipline en de tactiek. En ook het niveau dat we moeten halen. Als dat goed is, maken we een kans om van PSV te winnen.'

Dat moet ook, wil Feyenoord dit seizoen nog hoger eindigen dan de derde plaats. De achterstand op de koploper, die woensdag verloor van Barcelona, bedraagt dertien punten met een wedstrijd minder gespeeld. Nummer twee Ajax heeft vijf verliespunten minder. 'Dat is de doelstelling: het gat kleiner maken.'

Van Persie
Van Bronckhorst is positief over de voortgang van Robin van Persie, zo vertelde hij eerder al. De 35-jarige aanvoerder hervatte begin deze week de groepstraining, nadat hij de laatste twee competitieduels van Feyenoord miste. Eind van de week wordt duidelijk of Van Persie inzetbaar is.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.