Van Bronckhorst overweegt spelers rust te geven voor clash met City

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst blikte maandagavond op zijn persconferentie vooruit op het Champions League-duel met Manchester City. Doelman Brad Jones draagt bij afwezigheid van Karim El Ahmadi de aanvoerdersband bij de Rotterdammers.

Van Bronckhorst overweegt spelers rust te geven voor clash met City

De ontmoeting met City in De Kuip liep uit op een grote deceptie voor Feyenoord. Bij de langverwachte rentree in de Champions League werd de ploeg van Van Bronckhorst met 0-4 van de mat geveegd. De 42-jarige coach weet dan ook dat zijn ploeg flink aan de bak moet om revanche te halen in het Etihad Stadium dinsdagavond (20.45 uur). 'We moeten in alles top zijn om een resultaat neer te zetten. Iedereen weet dat het morgen een enorme opgave wordt, maar optimisme zit in mijn karakter.'

Feyenoord won in de Eredivisie slechts één van zijn laatste acht wedstrijden, terwijl City juist al tien overwinningen op rij boekte in de Premier League. 'Het is duidelijk dat City momenteel één van de beste teams in Europa is op dit moment', meent Gio.

Ondanks die enorme tegenstand overweegt de Feyenoord-trainer niet zijn sterkste elftal op te stellen, aangezien een aantal spelers met lichte pijntjes kampt. Spelers die niet honderd procent fit zijn, blijven daarom misschien op de reservebank. 'Dat doe ik normaal nooit, maar ik houd ook rekening met komende zaterdag', doelt Van Bronckhorst op de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen.

Wie er in ieder geval niet bij is, is El Ahmadi. De aanvoerder is na zijn gele kaart tegen Shakhtar Donetsk geschorst. Brad Jones, de afgelopen weken veelvuldig onderwerp van gesprek vanwege enkele weifelende optredens, is daarom de captain tegen City.

Brad Jones zag er afgelopen zaterdag niet goed uit bij de goal van VVV-Venlo.
Brad Jones zag er afgelopen zaterdag niet goed uit bij de goal van VVV-Venlo.

Van Bronckhorst had overigens niet Nicolai Jørgensen, maar Jens Toornstra naast zich zitten. 'Jørgensen voelde zich niet lekker na de lunch van vanmiddag en slaat uit voorzorg deze persconferentie over. De kans kan er zijn dat hij morgen niet kan spelen', bleef zijn trainer geheimzinnig.

Toornstra maakte van de gelegenheid gebruik om zijn intenties duidelijk te maken. 'Dit is een mooi stadion om weer eens te scoren in een uitwedstrijd', zei de aanvallende middenvelder met een knipoog. Toornstra scoorde ruim een jaar geleden voor het laatst buiten De Kuip.

Uitgerekend nu treft Feyenoord de beste ploeg van Europa
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.