Van Bronckhorst na zevenklapper: 'Het was genieten vandaag'

Karim El Ahmadi en Giovanni van Bronckhorst zijn erg blij met de historische overwinning bij Sparta Rotterdam (0-7). De aanvoerder en trainer van de landskampioen genoten van de zege op de aartsrivaal.

'Het was genieten vandaag. We hebben uitstekend vanuit onze kracht gevoetbald', reageerde Van Bronckhorst na de wedstrijd. Halverwege leidde Feyenoord al met 0-4 op Het Kasteel. 'Sparta had moeite met onze positiewisselingen en de vele beweging in ons spel.'

'In de laatste vijf minuten voor rust verslapten we een beetje', vervolgde Van Bronckhorst. 'In de rust was mijn boodschap dan ook dat we het spel weer moesten oppakken en Sparta niet de gelegenheid moesten geven terug te keren in de wedstrijd, zoals we eerder dit seizoen wel deden bij Heracles (0-3 bij rust, eindstand 2-4, red.).'

'Dat hebben we goed gedaan, ook door direct na rust die vijfde te maken en vervolgens verder uit te lopen. Het doelsaldo kan eventueel ook nog van belang zijn aan het einde van de rit', besloot de Feyenoord-trainer.

'We hadden al vroeg de voorsprong en gingen er vanaf minuut één vol op', liet El Ahmadi na afloop weten tegenover FOX Sports. 'Dit was een beetje het oude Feyenoord. Onze uitwedstrijd bij AZ (0-4 winst, red.) was eenzelfde wedstrijd als vandaag, maar toen drukten we niet door. Nu wel. We wilden Sparta niet terug in de wedstrijd laten komen, dus gaven we ook de tweede helft gas.'

'Ik voelde me goed, ik was fel. Maar ik zei net ook al tegen Jens Toornstra, het héle team was vandaag weer eens fel. De afgelopen wedstrijden oogden we niet echt fris, met name donderdag tegen SC Heerenveen (1-1, red.).'

Aan een inhaalrace wil de aanvoerder nog niet denken. 'Laten we nu eerst maar eens zo doorgaan. We hebben al vaker gezegd dat we goed bezig waren, maar dan was het de week daarna weer niet goed. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, en moeten zorgen dat we iedere week zo fel beginnen.'