Van Bronckhorst na seizoen weg bij Feyenoord

Reacties

Giovanni van Bronckhorst stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. Dat melden de Rotterdammers donderdag. De oefenmeester verlengt zijn aflopende contract niet.

Van Bronckhorst na seizoen weg bij Feyenoord

'Van Bronckhorst heeft de directie laten weten straks, na vier zeer succesvolle seizoenen, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging buiten Feyenoord', laat de bekerhouder weten.

De ex-international trad in het voorjaar van 2015 aan als hoofdtrainer van Feyenoord, na het vertrek van Fred Rutten. Onder Van Bronckhorst veroverden de Rotterdammers liefst vijf prijzen. Geen enkele trainer pakte er meer in dienst van Feyenoord. Het absolute hoogtepunt is het winnen van de landstitel in 2017. Hiermee maakte Feyenoord een einde aan een droogte van achttien jaar zonder kampioenschap.

'Van Bronckhorst helpt Feyenoord ook met deze beslissing'

Woensdag plaatste Feyenoord zich voor de laatste vier in het KNVB-bekertoernooi door Fortuna Sittard te verslaan. Zondagmiddag wacht De Klassieker tegen Ajax voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. Door dit drukke programma wil Van Bronckhorst nog niet terugblikken op zijn periode in De Kuip.

'Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit. Tegelijkertijd heb ik veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo.'

Woensdag won Feyenoord van Fortuna Sittard in het KNVB-bekertoernooi.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.