Van Persie leidt Feyenoord naar halve finale en wraak op Fortuna

Reacties

Feyenoord staat in de halve finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst schakelde woensdag Fortuna Sittard uit, hoewel de Limburgers wel sterk startten in De Kuip.

Van Persie leidt Feyenoord naar halve finale en wraak op Fortuna
Feyenoord
Feyenoord
4 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Feyenoord had nog een appeltje te schillen met Fortuna, dat op 16 december 2018 in de Eredivisie nog won in De Kuip (0-2). Een pijnlijke thuisnederlaag voor de Rotterdammers, die dan ook uit waren op revanche. De aanloop naar het bekerduel was niet bepaald rooskleurig voor Feyenoord, dat afgelopen zaterdag met 3-1 verloor van PEC Zwolle.

Ook in de bekerwedstrijd had Feyenoord de handen vol aan Fortuna en dankte het tot twee keer toe doelman Kenneth Vermeer. Hij had een antwoord op pogingen van Andrija Novakovich. Vervolgens schoot collega-spits Finn Stokkers net naast. De thuisploeg was dus voldoende gewaarschuwd. Pas daarna meldde Feyenoord zich voor het doel van Fortuna: Calvin Verdonk schoot in de handen van keeper Alexei Koselev en Nicolai Jørgensen schoot naast.

Als Feyenoord het moeilijk heeft, is er altijd nog Robin van Persie, bleek ook tegen Fortuna. De routinier stond na een half uur helemaal vrij en tikte een voorzet van Jeremiah St. Juste binnen: 1-0. De thuisploeg verdubbelde daarna nog bijna de score, maar pogingen van Larsson en St. Juste gingen er niet in.

Ook na rust hing de 2-0 voor Feyenoord in de lucht. Jørgensen raakte de paal, terwijl Steven Berghuis stuitte op Koselev. Aan de andere kant sloegen de Limburgers wel toe. Novakovich kreeg de bal van Ahmed El Messaoudi, kapte Jan-Arie van der Heijden uit en schoot raak. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want Feyenoord kwam daarna weer op voorsprong. Kai Heerings maakte na een chaotische situatie voor het Fortuna-doel hands nadat hij ten val kwam en scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees naar de stip.

De videoscheidsrechter ging - na de beelden minutenlang te hebben bestudeerd- mee in die beslissing en Van Persie schoot raak: 2-1. Om de zege helemaal veilig te stellen, kopte Sven van Beek daarna ook nog raak uit een corner van Larsson. Daarna werd Van Persie afgelost door Jens Toornstra en kreeg Feyenoord in de extra tijd nog een penalty. Larsson werd gevloerd en Berghuis was succesvol vanaf elf meter: 4-1.

AZ en Willem II zijn de twee andere halvefinalisten die zich al hebben geplaatst en naast Feyenoord komt daar donderdag nog Ajax of SC Heerenveen bij. Voor Feyenoord wacht zondag De Klassieker in De Kuip tegen Ajax.

Vermeer: 'Ik denk niet dat Overmars mijn nummer nog heeft'
'Van Persie blinkt weer uit bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.