Van Bronckhorst krijgt goed nieuws vanuit de clubleiding

Reacties

Trainer Giovanni van Bronckhorst hoeft bij Rangers FC niet bang te zijn dat de club wordt leeggekocht. De financiële situatie van de Schotse club is niet fantastisch, maar gedwongen verkopen zijn niet aan de orde.

Van Bronckhorst krijgt goed nieuws vanuit de clubleiding
© Imago

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Glasgow Rangers failliet werd verklaard en onder de naam Rangers FC een doorstart maakte. Inmiddels is de club terug op het hoogste niveau, is er een kampioenschap binnengebracht en staat Van Bronckhorst voor de groep. Door de impact van de coronacrisis schreef Rangers in het vorige boekjaar een flink verlies (bijna dertig miljoen euro).

Het leidde tot geruchten in de Schotse pers, maar de clubleiding kondigde aan dat spelersverkopen absoluut niet noodzakelijk zijn om de financiële balans te bewaken. 'We komen heel erg dicht in de buurt van financiële duurzaamheid', verkondigde directeur Stewart Robertson tijdens een clubbijeenkomst. 'We hebben in ons financieel rapport gesteld dat we winst willen maken en dat lijkt zeer waarschijnlijk te gaan gebeuren. En dat is zonder spelersverkoop.'

Rangers heeft enkele interessante spelers rondlopen, maar de kans is groter geworden dat van Bronckhorst er ook na dit seizoen mee kan werken. 'Ik weet dat er in de pers gesproken wordt over noodgedwongen verkopen, maar we hoeven geen spelers te verkopen', bevestigde Robertson.

Van Bronckhorst is momenteel ongeslagen als trainer van de Rangers. Hij stelde overwintering in de Europa League veilig en maakte ook een succesvol debuut in de competitie mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.