Van Bronckhorst: 'Hebben de lijn omhoog vanaf dag één ingezet'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst kijkt met diverse gevoelens terug op het Champions League-avontuur van Feyenoord. Woensdagavond boekten de Rotterdammers een knappe zege op Napoli (2-1), waarmee de club het Europese seizoen positief afsloot.

Van Bronckhorst: 'Hebben de lijn omhoog vanaf dag één ingezet'

Feyenoord kwam nog achter in De Kuip, maar pakte vlak voor tijd met tien man een knappe zege. Van Bronckhorst zag zijn ploeg met moeite groeien in de wedstrijd. 'Maar uiteindelijk zijn we in de laatste fase van de eerste helft goed teruggekomen en hebben we in de tweede helft héél goed verdedigd', was de oefenmeester lovend.

De trainer van de Rotterdamse club ging na de rode kaart van Tonny Vilhena niet meer uit van een overwinning, maar de winnende goal viel toch. Het tekende de ontwikkeling van Feyenoord in het miljardenbal, die Van Bronckhorst wisselende gevoelens geeft nu het Europese seizoen erop zit.

'Het was heel divers, moeizaam en moeilijk', liet Van Bronkchorst weten voor de camera's van Ziggo Sport. 'Maar we hebben er wel van genoten en geleerd. Het is een héle mooie ervaring geweest voor mijn spelers. We hebben de lijn omhoog vanaf dag één ingezet.'

Malacia
De coach verraste voorafgaand aan het duel met een basisplaats voor jongeling Tyrell Malacia (18). De linksback maakte zijn officiële debuut door afwezigheid van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom en dat deed de jeugdinternational met verve. 'Zeker weten', beaamde Van Bronckhorst. 'Hij heeft het fantastisch gedaan.'

'Gedisciplineerd Feyenoord verdient alle credits voor zege op Napoli'
Amrabat: 'Ik denk dat we ons redelijk kunnen meten met de absolute top'
Van Beek: 'In de Champions League spelen is toch een jongensdroom die is uitgekomen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.