Shakhtar door na knappe zege tegen B-ploeg Manchester City

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft woensdagavond tegen het al geplaatste Manchester City een plek in de knock-outfase van de Champions League afgedwongen. The Citizens kwamen niet met de beste elf voor de dag, maar toch was het verrassend dat de Oekraïners zegevierden: 2-1. 

Shakhtar door na knappe zege tegen B-ploeg Manchester City

Voor Manchester City stond er niets meer op het spel tegen Shakhtar Donetsk. The Sky Blues waren voor het duel al zeker van groepswinst. Daarom kreeg onder meer supertalent Phil Foden de kans in de basisploeg van manager Pep Guardiola. Voor de Oekraïners was het zaak om een punt te pakken tegen de koploper van de Premier League om de tweede plaats in Groep F onder alle omstandigheden af te dwingen.

De thuisploeg nam nog binnen het half uur de leiding in het Metaliststadion in Charkov. Het was een doelpunt van grote schoonheid. Bernard sneed naar binnen en krulde de bal schitterend in de bovenhoek achter doelman Ederson. Niet veel later was het opnieuw groot feest voor de formatie van trainer Paulo Fonseca. Na een steekpass van Marlos kwam Ederson weifelend zijn doel uit. De Braziliaanse keeper zat mis, waarna Ismaily de voorsprong verdubbelde: 2-0.

Shakhtar Donetsk viert feest na de tweede treffer tegen Manchester City.
Shakhtar Donetsk viert feest na de tweede treffer tegen Manchester City.

Na de pauze slaagde City er niet in om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Nadat Gabriel Jesus de paal raakte, kwam de aansluitingstreffer te laat voor de bezoekers. Sergio Agüero schoot in blessuretijd een penalty binnen, maar dit mocht niet baten. Door de overwinning eist Shakhtar de tweede plaats op in Groep F, Manchester City eindigt als nummer één in de poule van Feyenoord. De Rotterdammers blijven ondanks de zege op Napoli (2-1) de hekkensluiter, terwijl de Italianen zich opmaken voor Europa League-voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.