Van Bronckhorst gepresenteerd: 'Rangers is vergelijkbaar met Feyenoord'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst gaat vol vertrouwen de uitdaging aan bij Rangers FC. Terug op het oude nest heeft de nieuwe manager bij zijn presentatie de Schotten voorgeschoteld wat ze van hem kunnen verwachten.

Van Bronckhorst gepresenteerd: 'Rangers is vergelijkbaar met Feyenoord'
© Pro Shots

Voor de 46-jarige oud-verdediger is het avontuur in Glasgow zijn derde klus als hoofdtrainer. Hij werkte in 2020 bij Guangzhou City en had eerder tussen 2015 en 2019 de leiding bij Feyenoord. De voormalige speler van de Rotterdammers leidde de club in het seizoen 2016/17 naar de Eredivisie-titel en won twee keer de beker.

Van Bronckhorst ziet duidelijk gelijkenissen tussen Rangers en Feyenoord, zo vertelde hij bij zijn eerste persconferentie in Glasgow. 'Dit is de club die ik wilde, de club die ik wil leiden en successen wil brengen. Ik heb al voor een grote club als Feyenoord gewerkt. Erg groot, met veel druk. Rangers en Feyenoord zijn vergelijkbaar. Hopelijk kan ik hier voor soortgelijke successen zorgen met mijn staf en de spelers', aldus de linksback van weleer die tussen 1998 en 2001 zelf voor Rangers speelde.

Hij heeft geen moment getwijfeld toen de kans bij de Schotse grootmacht lonkte. 'Vorige week was er het eerste contact en voor mij was het makkelijk. Ik ken de club en weet hoe groot Rangers is. We hebben goede gesprekken gehad en ik ken de mensen die hier werken. Ik weet wat de plannen met de club zijn voor de komende jaren en de filosofie en ambitie spreken me erg aan', zei Van Bronckhorst, die met Roy Makaay (trainer eerste elftal), Yöri Bosschaart (video-analist) en Arno Philips (fysieke trainer) zoals eerder aangekondigd bekenden meeneemt.

Van Bronckhorst legde tegenover het Schotse journaille uit wat voor type trainer hij is: 'Dit is een nieuw begin voor alle spelers. Jong of oud maakt niet uit, als je goed genoeg bent, dan speel je. Ik ben in Nederland opgegroeid met 4-3-3 en ben erg gecharmeerd van dat systeem als startpunt. Wel vind ik het belangrijk dat je kunt variëren tijdens een wedstrijd, ik wil er zeker van zijn dat mijn spelers bekend zijn met verschillende speelwijzen, zodat we dynamisch zijn en afhankelijk van het moment tactisch kunnen variëren. Verder ben ik een coach die erg strikt is. Ik ben gek op discipline, dat in mijn ogen erg belangrijk is, ook voor hoe je als speler handelt op het veld.'

Van Bronckhorst zit donderdagavond voor het eerst als trainer van Rangers FC op de bank in het Ibrox Stadium. Sparta Praag is dan de tegenstander voor het vijfde duel in de groepsfase van de Europa League, waarin de Schotten als nummer drie en met evenveel punten als nummer twee Sparta Praag nog uitzicht hebben op plaatsing voor de knock-outfase. Van Bronckhorst verwacht een warm welkom te krijgen, afgaande op de reacties die hij tot nu toe ontving. 'Het geeft een goed gevoel om ergens te zijn waar je zo geliefd bent. Het onderstreept dat ik de goede beslissing heb genomen', aldus de opvolger van Steven Gerrard.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
4
Dundee United
33
10
11
12
31-37
-6
41
5
Ross County
33
10
10
13
45-52
-7
40
6
Motherwell
33
10
10
13
38-50
-12
40
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.