Van Bronckhorst houdt nog even afstand bij Rangers FC

Reacties

Giovanni van Bronckhorst werd donderdag aangesteld als manager van Rangers FC, maar pas na het weekend gaat het voor de Nederlander echt beginnen. Van Bronckhorst houdt nog even afstand van de spelersgroep.

Van Bronckhorst houdt nog even afstand bij Rangers FC
© Pro Shots

De regerend kampioen van Schotland staat zondag in de halve finale van het Schotse bekertoernooi tegenover Hibernian FC, maar Van Bronckhorst mag dan nog niet op de bank zitten. De coach is in afwachting van zijn werkvergunning en die procedure is dan nog niet afgerond. David McCallum, trainer van het tweede elftal, zal de honneurs waarnemen. 

Aanvoerder James Tavernier van Rangers bevestigde bij Sky Sports dat Van Bronckhorst nog even afstand houdt. 'Hij wil met de halve finale voor de boeg het team niet verstoren. Gio wil respect tonen. Ik zie hem maandagochtend om een goed gesprek te voeren, maar de jongens en ik kijken er naar uit om met hem te werken. Het is een nieuw hoofdstuk voor de club.'

Op maandag begint Van Bronckhorst dus met zijn echte werkzaamheden bij de club, hoewel hij natuurlijk al veel contact heeft met directeur Ross Wilson. Na de halve finale tegen Hibernian staat Rangers in de groepsfase van de Europa League tegen Sparta Praag. Meteen een cruciale wedstrijd: beide teams staan na vier wedstrijden op vier punten, het al geplaatste Olympique Lyon is soeverein in Groep A.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Olympique Lyonnais
6
5
1
0
16-5
+11
16
2
Glasgow Rangers
6
2
2
2
6-5
+1
8
3
Sparta Praag
6
2
1
3
6-9
-3
7
4
Brøndby IF
6
0
2
4
2-11
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.