Van Bronckhorst en El Ahmadi balen van gemiste kansen

Giovanni van Bronckhorst stelde zondag na de 2-2 remise tegen ADO Den Haag vast dat Feyenoord de opponent in leven liet door na de openingstreffer niet nog vaker toe te slaan.

'We zaten goed in de wedstrijd. Ook na de 0-1 creëerden we mogelijkheden. We kunnen alleen geen wedstrijd op slot doen', analyseerde de Feyenoord-trainer in gesprek met FOX Sports na het nieuwe puntenverlies. 'Net voor de 1-1 kregen we nog een kans met Steven Berghuis. Een fractie later viel hij aan de andere kant. Dat was voortreffelijk afgemaakt, maar wij letten niet op toen zij een vrije trap namen.'

Nadat ADO Den Haag vlak na rust op voorsprong kwam, bleef het antwoord van Feyenoord lang uit. 'De 2-1 was weer een tik die we moesten verwerken. Pas in de laatste tien, twaalf minuten gingen we er weer vol voor en kregen we na de 2-2 zelfs nog kansen om te winnen.'

Van Bronckhorst baalde net als vorige week na de 1-1 tegen Roda JC Kerkrade vooral van het gebrek aan efficiëntie bij zijn ploeg. 'Op dit moment is er weinig vertrouwen door de resultaten. Dan moet je jezelf belonen als je de kans hebt om met een aantal doelpunten verschil te winnen. Als dat niet lukt, dan ga je tegen jezelf voetballen. Dat mag niet, dat hoort niet en dat moet niet.'

'Als Feyenoord scherp was, had ADO die wondergoal nooit gemaakt'

El Ahmadi

Karim El Ahmadi, die de late 2-2 voor zijn rekening nam, noemde de prachtige 1-1 van Aaron Meijers een breekpunt. 'Daarna sloop er onzekerheid in de ploeg, iedereen begon zijn eigen wedstrijd te spelen. Dat is totaal onnodig. We waren het toen helemaal kwijt.'

De Feyenoord-aanvoerder zag zijn ploeg nog goed beginnen. 'We domineerden de eerste helft. Alleen vergaten we meer goals te maken. Nu deden we onszelf tekort.'