Wereldgoal Meijers en flater Jones bezorgen Feyenoord nieuw puntenverlies

Feyenoord heeft zondag opnieuw punten gemorst in de Eredivisie. De landskampioen kwam op bezoek bij ADO Den Haag niet verder dan een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel. Vlak voor rust maakte Aaron Meijers een doelpunt waarover nog lang wordt nagesproken.

Bij Feyenoord, dat voorafgaand aan het bezoek in de Hofstad slechts drie van de laatste twaalf officiële duels in winst had omgezet, begonnen Sam Larsson en Jens Toornstra in de basis. Midweeks moest het duo in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-1 nederlaag) nog genoegen nemen met een reserverol, hetgeen tegen ADO Den Haag het lot was van Jean-Paul Boëtius en Sofyan Amrabat.

Waar Feyenoord vorige week tegen Roda JC Kerkrade (1-1) menig kans onbenut liet, sloeg het zondagmiddag meteen toe. Al in de vierde minuut kopte Nicolai Jørgensen raak op aangeven van Bart Nieuwkoop, die sowieso veelvuldig werd ingeschakeld in de aanval. Gedurende de wat rommelige openingsfase stichtte ook ADO Den Haag gevaar, vooral via Lex Immers. De ex-Feyenoorder kreeg een vrije kopkans uit een hoekschop en zag een poging van afstand van richting worden veranderd.

Naarmate de eerste helft vorderde, nam de aanvalsdrang van ADO Den Haag af, waardoor Feyenoord de wedstrijd kon controleren. De Rotterdammers deelden ook geregeld speldenprikjes uit. Zo schoot Jørgensen na opnieuw een actie van Nieuwkoop naast en kon Steven Berghuis een uitbraak met een hoofdrol voor Larsson niet bekronen.

Voor Nicolai Jørgensen was het pas zijn eerste Eredivisie-goal op kunstgras.

Wonderschoon doelpunt

Omdat Erik Falkenburg een mogelijkheid voor ADO onbenut liet, leek Feyenoord de rust te halen met een nipte voorsprong, maar dat was buiten Meijers gerekend. De linksback pikte de bal zelf op om de combinatie te zoeken met Danny Bakker. Via het volgende station, Abdenasser El Khayati, kreeg Meijers de bal terug, waarna hij de combinatie waar ze bij Manchester City en Barcelona jaloers op zouden zijn passend afmaakte met een volley in de kruising.

De majestueuze goal van Meijers injecteerde ADO Den Haag met geloof. Na de hervatting werd Feyenoord naar achteren gedrukt en nadat Falkenburg al een vrije kopkans had gemist, was het in de 55ste minuut wél raak voor de thuisploeg. Wilfried Kanon kon eenvoudig binnenkoppen nadat Brad Jones mistastte.

'Als Feyenoord scherp was, had ADO die wondergoal nooit gemaakt'

Een razendsnel antwoord van het stroef spelende Feyenoord bleef uit. Ook het inbrengen van Boëtius voor Toornstra zette geen zoden aan de dijk. Een kleine tien minuten voor tijd speelde Giovanni van Bronckhorst zijn laatste troefkaart uit: Michiel Kramer voor Renato Tapia. De aanvaller stond nog geen drie minuten op het veld of het stond gelijk. Karim El Ahmadi mocht zomaar opstomen richting het strafschopgebied van ADO Den Haag en rondde overtuigend af.

Tijdens de blessuretijd kreeg Berghuis nog twee riante mogelijkheden op de 2-3. De aanvaller plaatste de bal echter twee keer naast het doel van ADO.