Van Bommel weigert vierde CL-nederlaag op rij als een mislukking te zien

Reacties

De volgende ronde van de Champions League is al niet meer haalbaar en de ploeg heeft zelfs een wonder nodig om nog derde te eindigen in de groep. Na de vierde nederlaag op rij van Antwerp FC in de groepsfase van het miljardenbal was Mark van Bommel echter meer trots dan teleurgesteld.

Van Bommel weigert vierde CL-nederlaag op rij als een mislukking te zien
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
2 - 0
Antwerp
Antwerp

Antwerp ging dinsdagavond met 2-0 ten onder tegen FC Porto en staat na vier wedstrijden op nul punten. Barcelona en Porto hebben er al negen en zijn dus niet meer in te halen. Het Shakhtar Donetsk van Marino Pusic (dat dinsdag verrassend van Barcelona won) is nog te pakken, maar ook dat is met een achterstand van zes punten vrij onrealistisch voor Antwerp.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024

Toch viel het dinsdag met de teleurstelling wel mee bij Van Bommel. 'Of het gevoel anders is dan na de vorige wedstrijden? Ja', werd de coach geciteerd door Sporza. 'Ik vond het hartstikke mooi hoe mijn spelers op het veld stonden. We hebben de lessen uit de vorige wedstrijden meegenomen en spelen hier goed en gedisciplineerd.'

Antwerp kwam al in de eerste helft met tien man te staan, vanwege een directe rode kaart voor Jurgen Ekkelenkamp (zie de beelden hieronder). Porto kon wel gewoon met elf man het eindsignaal halen. Van Bommel zette daar toch wel wat vraagtekens bij.

'Kijk maar eens naar Francisco Conceição, die geel kreeg en ook nog eens een geweldige schwalbe maakte in onze zestien', zei Van Bommel. 'Als daar een tweede gele kaart voor wordt gegeven, staat het plots tien tegen tien. Maar ach, daar moeten we nu niet over zeuren.'

Van Bommel wilde het positieve laten overheersen. 'Een neutrale kijker had misschien niet door dat er vier tieners rondliepen bij ons. Ik ben er wel trots op. Je moet het maar doen, jongens', complimenteerde de coach zijn groep. Van Bommel gaf, bij de afwezigheid van Toby Alderweireld, de achttienjarige Arthur Vermeeren overigens de aanvoerdersband.

Lees via VI PRO meer over Arthur Vermeeren:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.