Pusic zorgt met Shakhtar voor CL-stunt tegen teleurstellend Barcelona

Reacties

Marino Pusic heeft met Shakhtar Donetsk een knappe overwinning geboekt op Barcelona, dat zonder de geblesseerde Frenkie de Jong teleurstellend voor de dag kwam. De Oekraïners zijn door het verrassende resultaat nog volop in de race voor overwintering in de Champions League.

Pusic zorgt met Shakhtar voor CL-stunt tegen teleurstellend Barcelona
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Pusic maakte twee weken geleden zijn debuut als trainer van Shakhtar tegen Barcelona en kon toen niet voorkomen dat de kampioen van Oekraïne zijn tweede nederlaag van de groepsfase leed (2-1). Vervolgens boekte de voormalig assistent-coach van Feyenoord wel zijn eerste succesjes in het bekertoernooi en in de topper tegen Dinamo Kiev. En dinsdagavond kwam daar in het Volksparkstadion in Hamburg de volgende opsteker bij.

Op meer dan duizend kilometer van Oekraïne, waar nog altijd de oorlog met Rusland woedt, maakte Shakhtar namelijk een prima indruk tegen Barcelona. De kampioen van Spanje domineerde weliswaar grote delen van het duel, maar creëerde weinig kansen. De ploeg van Pusic was bij tegenstoten wel dreigend. Na een kwartier moest Marc-André ter Stegen bijvoorbeeld al reddend optreden bij een schot van Mykola Matvienko.

De Catalaanse bezoekers stelden daar bar weinig tegenover en creëerden nauwelijks uitgespeelde kansen. Trainer Xavi zal in dat opzicht met enige jaloezie hebben gekeken naar de aanval die Shakhtar vlak voor rust op de mat legde, in aanloop naar de 1-0. Georgiy Sudakov bereikte met een prachtige crosspass Giorgio Gocholeishvili, die vanaf rechts voorgaf op Danylo Sikan. Zijn tegendraadse kopbal was Ter Stegen te machtig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo dreigde Barça voor het eerst dit seizoen onderuit te gaan in de Champions League, in plaats van dat het de plek in de achtste finale al na vier duels veiligstelde. Xavi had een kwartier na rust genoeg gezien toen het spel ook na de hervatting niet verbeterde en bracht met Alejandro Balde, João Félix, de weer herstelde Pedri en Lamine Yamal vier verse krachten. Ook met dat kwartet in de ploeg bleef het spel ondermaats.

In de slotfase kwam Barcelona zelfs nog met de schrik vrij, toen een goal van de Braziliaanse aanvaller Newerton werd afgekeurd wegens buitenspel. Shakhtar moest daardoor nog aan de bak om de overwinning in de zeven minuten toegevoegde tijd over de streep te trekken, maar slaagde in die opdracht en staat nu op zes punten in Groep H nadat het eerder al won van het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel.

Di 7 nov. 2023

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Shakhtar Donetsk
Meer over Shakhtar Donetsk
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.