Van Bommel trots op Wolfsburg na comeback, club pronkt met koppositie

Mark van Bommel is blij met de manier waarop VfL Wolfsburg zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Hertha BSC (1-2) toch nog naar zich toetrok. Het maakte de trainer trots.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 2
VfL Wolfsburg

Wolfsburg kwam in Berlijn na een uur op achterstand door een penalty van Dodi Lukebakio, nadat het de eerste helft had gedomineerd. Ondanks die tegenvaller leverde het tweede competitieduel van het seizoen nog drie punten op. Eerst maakte Ridle Baku gelijk, vervolgens stonden de invallers Josip Brekalo en Lukas Nmecha in de 88ste minuut gezamenlijk aan de basis van de winnende treffer.

Van Bommel had daarmee een gouden hand van wisselen, zag Kicker. De trainer had na afloop zelf oog voor de prestatie van zijn ploeg. 'Allereerst ben ik heel blij dat we hebben gewonnen', zegt de oud-international op de clubwebsite. 'In de eerste helft waren we dominant en kwamen we veel aan de bal, maar helaas creëerden we niet echt een goede kans. Maar het idee was er wel, dat beviel me heel erg.'

Van Bommel zag na rust dat de wedstrijd door één moment kantelde en vond het des te knapper dat zijn ploeg het toch nog omdraaide. 'Het publiek was er, Hertha bepaalde op dat moment de wedstrijd en kreeg ook nog een penalty. Toen was het moeilijk om terug in de wedstrijd te komen en ik ben trots op de spelers dat het toch is gelukt en dat we terug zijn gekomen op de manier waarop we willen spelen.'

Wolfsburg is door de tweede overwinning van het seizoen voorlopig even koploper en pronkt daarmee op Twitter.