Van Bommel naar Frankfurt: wordt zijn wisselfout hem alsnog vergeven?

Reacties

VfL Wolfsburg krijgt snel duidelijkheid over de gevolgen van de wisselfout van Mark van Bommel in het Duitse bekertoernooi. De coach reist donderdag zelf naar het hoofdkantoor van de Duitse voetbalbond in Frankfurt, in een poging een herkansing uit het vuur te slepen voor zijn ploeg.

Van Bommel naar Frankfurt: wordt zijn wisselfout hem alsnog vergeven?
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
Awarded
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Wolfsburg won in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi na verlenging van Preussen Münster, maar Van Bommel bracht in totaal zes nieuwe spelers binnen de lijnen. Dat was een wissel te veel: in tegenstelling tot in sommige andere competities is het in het Duitse bekertoernooi namelijk niet toegestaan om in de verlenging een extra invaller te gebruiken.

De zaak werd behandeld door de Duitse tuchtcommissie, die de overwinning van Wolfsburg omzette in een reglementaire 2-0 nederlaag. Wolfsburg kondigde haast direct aan dat het in beroep zou gaan tegen die straf. Dit beroep dient donderdag en Van Bommel zal zelf naar Frankfurt reizen om zijn verhaal te doen. Bij Wolfsburg zijn ze van mening dat het scheidsrechtersteam had moeten ingrijpen, terwijl de Duitse tuchtcommissie oordeelde dat de fout toch echt bij de coach lag.

Wolfsburg hoopt in het hoger beroep een replay te kunnen afdwingen. Preussen Münster zit daar (logischerwijs) niet op te wachten: de ploeg die actief is op het vierde niveau rekent al op deelname aan de volgende ronde. Daar zit ook een financiële beloning aan vast en Preussen Münster wil dit geld graag gebruiken om de selectie te versterken. Als de ploeg nog eens in actie moet komen tegen Wolfsburg, kan er niet geïnvesteerd worden. Een eventuele replay zal pas na het sluiten van de transfermarkt afgewerkt kunnen worden.

'Het is een onvergeeflijke fout van Mark van Bommel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.