Van Bommel loodst Wolfsburg met hulp van Weghorst naar recordstart

Reacties

Mark van Bommel heeft historie geschreven met VfL Wolfsburg door zaterdagmiddag de vierde zege op rij te boeken bij de start van de Bundesliga. Dat lukte Die Wölfe nooit eerder. Van Bommel zag zijn team ook winnen op bezoek bij Greuther Fürth: 0-2. Wout Weghorst benutte vlak voor tijd een strafschop.

Van Bommel loodst Wolfsburg met hulp van Weghorst naar recordstart
© Pro Shots
Greuther Fürth
Greuther Fürth
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Sinds de valse start met de uitsluiting in de DFB Pokal beleeft Van Bommel met Wolfsburg een geweldige reeks in de Bundesliga. Ook op bezoek bij Greuther Fürth verliep het direct voortvarend voor zijn team. Na tien minuten stelde Weghorst na een afgeslagen schot Lukas Nmecha, deze zomer overgekomen van Manchester City, in staat om te scoren. Door de benen van doelman Sascha Burgert schoot hij raak: 1-0. Eerder dit seizoen maakte Nmecha ook de winnende goal voor Wolfsburg tegen Hertha BSC (1-2).

Bij Greuther Fürth debuteerden Nick Viergever en Jetro Willems in de basis. Aan de kant van Wolfsburg kon Van Bommel voor het eerst beschikken over aankoop Luca Waldschmidt, die overkwam van Benfica. Wolfsburg behield na de vroege voorsprong het veldoverwicht, maar kon vervolgens nauwelijks gevaarlijk worden voor het doel van de thuisploeg.

Treffer Weghorst
In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd: Greuther Fürth was niet bij machte om Wolfsburg in de problemen te brengen. Terwijl de bezoekers de bal rustig rond speelden, werd Willems na ruim een uur spelen naar de kant gehaald bij Greuther Fürth. Vlak voor tijd sloeg Van Bommel nog even de schrik om het lijf bij een omhaal van Dickson Abiama. Keeper Koen Casteels tikte de prachtige inzet maar net over.

Kort voor tijd stelde Weghorst de overwinning voor Wolfsburg veilig. De spits, die in de interlandperiode drie duels op de bank zat bij Oranje, mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op ploeggenoot Waldschmidt en faalde niet. Wolfsburg blijft door de vierde overwinning op rij aan kop in de Bundesliga. Van Bommel kan zich met zijn ploeg gaan opmaken voor de Champions League-ontmoeting met Lille op dinsdag.

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
0 - 2
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

FSV Mainz 05 blijft sterk presteren in de Bundesliga. Met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis won de ploeg van trainer Bo Svensson op bezoek bij 1899 Hoffenheim: 0-2. Jonathan Burkardt maakte na twintig minuten de openingstreffer, nadat even daarvoor St. Juste gevaarlijk werd. Hoffenheim ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar zag Mainz uiteindelijk via invaller Marcus Ingvartsen de wedstrijd in het slot gooien. De Deense spits stond pas net in het veld toen hij de 0-2 binnen schoot. 

Union Berlin
Union Berlin
0 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

FC Augsburg ging met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw op bezoek bij Union Berlin, waar Sheraldo Becker op de bank startte. Beide ploegen kregen voldoende kansen om te scoren, maar zowel bij Augsburg als Union Berlin, tegenstander van Feyenoord in de Conference League, wist het net niet te vinden. Union Berlin blijft door de 0-0 ongeslagen in de Bundesliga. Augsburg bezet de vijftiende plaats.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Een halve week nadat Louis van Gaal verklapte dat de technische staf van Oranje hem in de gaten houdt, slaagde Mark Flekken er niet in de nul te houden bij SC Freiburg. Dat perspectief verdween al na 34 minuten uit het zicht, toen de opgebloeide Anthony Modeste de score opende namens 1. FC Köln. De routinier kopte raak op aangeven van Benno Schmitz.

Behoudens een knappe redding op een schot van Mark Uth hoefde Flekken voorafgaand aan die 0-1 weinig in actie te komen. Dat veranderde na de treffer van Modeste niet. Freiburg drong aan, maar Köln hield lang stand. Vlak voor tijd wist Freiburg toch op gelijke hoogte te komen. Rafael Czichos werkte de bal in eigen doel: 1-1. Flekken en de zijnen staan met acht punten uit vier duels knap derde. Bij Köln bleef Kingsley Ehizibue op de bank.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.