Verhaal Van Bommel over wisselfout maakt niet veel indruk

Reacties

VfL Wolfsburg is definitief uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. De wisselfout van Mark van Bommel in de eerste ronde tegen Preussen Münster wordt niet vergeven.

Verhaal Van Bommel over wisselfout maakt niet veel indruk
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
Awarded
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Wolfsburg won in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi na verlenging van Preussen Münster, maar Van Bommel bracht in totaal zes nieuwe spelers binnen de lijnen. Dat was een wissel te veel: in tegenstelling tot in sommige andere competities is het in het Duitse bekertoernooi namelijk niet toegestaan om in de verlenging een extra invaller te gebruiken.

De zaak werd behandeld door de Duitse tuchtcommissie, die de overwinning van Wolfsburg omzette in een reglementaire 2-0 nederlaag. Wolfsburg kondigde haast direct aan dat het in beroep zou gaan tegen die straf. Dit beroep diende donderdag. Van Bommel trok zelf naar het hoofdkantoor van de Duitse voetbalbond in Frankfurt om zijn verhaal te doen, maar het heeft niets opgeleverd. Preussen Münster gaat met de reglementaire 2-0 zege naar de volgende ronde.

Wolfsburg blijft na de uitspraak van donderdagmiddag op twee fronten strijden. De ploeg van Van Bommel staat na twee gewonnen wedstrijden bovenaan in de Bundesliga en hoort vanaf 18.00 uur tegen welke ploegen het mag gaan spelen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.