Van Bommel lijdt ondanks treffer ontketende Janssen opnieuw puntenverlies

Reacties

Mark van Bommel heeft met Antwerp FC opnieuw beroerde zaken gedaan. Hij verspeelde voor de tweede keer dit nog prille seizoen punten in de competitie. Ondanks een treffer van Vincent Janssen kwam Antwerp niet verder dan een gelijkspel tegen OH Leuven.

Van Bommel lijdt ondanks treffer ontketende Janssen opnieuw puntenverlies
© Pro Shots
OH Leuven
OH Leuven
1 - 1
Antwerp
Antwerp

Trainer Van Bommel begon op bezoek bij OH Leuven met drie Nederlanders in de basis. Janssen en Gyrano Kerk stonden voorin, terwijl Jurgen Ekkelenkamp vanaf het middenveld kwam. Voormalig Ajacied Toby Alderweireld begon centraal achterin en Chidera Ejuke (ex-Heerenveen) zat op de bank.

Tegen Leuven gaf Janssen zijn sterke optreden tegen Kortrijk, waarin hij een hattrick maakte, een prima vervolg. Binnen het halfuur was het raak voor de Nederlandse spits. Hij werd met zijn rug naar het doel aangespeeld in het zestienmetergebied van de tegenstander, gebruikte zijn lichaam goed en schoot vanuit de draai diagonaal de openingstreffer binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee heeft Janssen definitief afscheid genomen van een matige voorbereiding op het seizoen, waarin het nog niet zo wilde vlotten voor hem. Van Bommel noemde hem dan ook 'een diesel' en dat blijkt, want inmiddels is de aanvaller helemaal los. Met de verdiende voorsprong op zak ging de ploeg van Van Bommel op zoek naar een ruimere marge, maar het lukte Antwerp nauwelijks tot grote kansen te komen.

Janssen werd samen met Ekkelenkamp tien minuten voor tijd naar de kant gehaald en net daarna maakte Leuven gelijk. Richie Sagrado scoorde op aangeven van Thibault Vlietinck. Hoewel Hamza Mendyl nog rood kreeg voor Leuven, leed de kampioen van België alweer voor de tweede keer in vier competitiewedstrijden puntenverlies. Dinsdag volgt een duel in de play-offs van de Champions League tegen AEK Athene of Dinamo Zagreb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.