Van Bommel kritisch op Antwerp na eerste nederlaag

Reacties

Mark van Bommel weet weer wat verliezen is. De trainer van Antwerp zag zijn ploeg zondagmiddag met 1-0 kopje onder gaan op het veld van Anderlecht, ex-Ajacied Kasper Dolberg werd matchwinner. De Limburgse coach was kritisch op zijn ploeg.

Van Bommel kritisch op Antwerp na eerste nederlaag
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Niet dat hij nou zo onder de indruk was van Anderlecht. 'Ik vind dat we van onszelf hebben verloren. In de eerste helft hebben we niet goed druk gezet. Zo lag het initiatief bij Anderlecht, zonder dat ze grote kansen kregen. Gaandeweg verloren we de controle in de eerste helft, en dat resulteerde in de penalty. Die was terecht, daar moet je niet over discussiëren', aldus Van Bommel over de overtreding van Toby Alderweireld.

De ene ex-Ajacied gaf de andere zo de kans om matchwinner te worden, want Antwerp trok de scheve situatie niet meer recht. 'In de tweede helft waren we heel goed, hebben we één kans weggegeven en zelf hadden we één van de twee heel grote kansen moeten maken. Zodoende hebben we van onszelf verloren, en niet van Anderlecht', aldus Van Bommel.

Spits Vincent Janssen had zijn dag niet in Brussel, maar tegenover De Standaard ging de trainer van Antwerp daar op humoristische wijze mee om. 'Vincent is een diesel. Diesels mogen de Antwerpse binnenstad niet meer in, maar de Bosuil ligt niet in de binnenstad', knipoogde de coach naar milieubeleid van de gemeente Antwerpen.

Een van de volgende wedstrijden op de Bosuil wordt meteen een van de belangrijkste uit de rijke geschiedenis van The Great Old: Antwerp speelt eind augustus een play-off om deelname aan de Champions League. Aanstaande maandag zal de ploeg meer te weten komen voor wat betreft de tegenstander in dat tweeluik. In de Jupiler Pro League wacht aanstaande vrijdag, ook in Antwerpen, een duel met KV Kortrijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.