Dolberg bezorgt Van Bommel eerste nederlaag, Brugge revancheert zich

Anderlecht ging in de eerste competitiewedstrijd onderuit tegen Union Sint-Gillis, maar heeft zich tegen Antwerp FC knap herpakt. De ploeg won thuis met 1-0 door een doelpunt van Kasper Dolberg.

Anderlecht
Anderlecht
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Anderlecht kende een dramatisch vorig seizoen en de start van het huidige was niet bepaald veelbelovend. Het toeval wil ook nog dat Anderlecht met Union en Antwerp meteen twee titelkandidaten treft.

Pas na ongeveer een half uur, waarin weinig te beleven viel, kwamen beide ploegen wat los van elkaar. Anderlecht voerde de druk steeds meer op en dwong Antwerp tot verdedigen. De ban werd vlak voor rust gebroken, maar daar ging een fout van Toby Alderweireld aan vooraf. In blessuretijd gaf hij een strafschop weg wegens een overtreding op Moussa N'Diaye. De bal ging op de stip en Dolberg vuurde hard raak: 1-0. Voor de Deense spits was het zijn eerste doelpunt voor Anderlecht.

Antwerp kan achteraf niet zeggen dat het geen kansen gekregen heeft, want die waren er wel degelijk. Kort na de onderbreking kreeg Vincent Janssen dé mogelijkheid op 1-1, maar die ging in rook op wegens een slechte aanname. Kort daarna schoot Anderlecht op de paal. Bij Antwerp kwamen met Gyrano Kerk en Jurgen Ekkelenkamp twee Nederlanders binnen de lijnen, terwijl Justin Lonwijk inviel bij Anderlecht. Ekkelenkamp had zomaar een groot aandeel bij de mogelijke gelijkmaker op kunnen eisen. Hij gaf de bal voor op Janssen, die inschoot, maar de bal van de lijn gehaald zag worden.

Na iets meer dan tachtig minuten werd doelpuntenmaker Dolberg onder luid applaus naar de kant gehaald. Zijn treffer bleek uiteindelijk de winnende, ondanks dat Ekkelenkamp tot twee keer toe scoorde namens Antwerp, want zijn treffers werden wegens buitenspel afgekeurd. Eerst in de 89e minuut, daarna diep in blessuretijd.

Westerlo
Westerlo
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge heeft zich gerevancheerd voor de teleurstellende seizoenstart. De nummer vier van vorig seizoen speelde in de eerste wedstrijd van dit Pro League-seizoen met 1-1 gelijk tegen KV Mechelen. Op bezoek bij Westerlo ging het opnieuw niet van een leien dakje, maar nu lukte het wel de drie punten veilig te stellen.

Bij Brugge ontbrak Bjorn Meijer in de selectie, maar ook zonder Nederlandse inbreng kwam Club in de eerste helft op voorsprong. Thiago Rodrigues was op aangeven van Hans Vanaken verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Met de drie punten op zak staat Club Brugge nu op de vierde plek. Alleen Union St. Gillis en AA Gent hebben hun eerste twee wedstrijden allebei gewonnen.