Overmars haalt man achter geroemde Anderlecht-opleiding in huis

Reacties

De architect achter de succesvolle jeugdopleiding van RSC Anderlecht verhuist na dit seizoen naar Royal Antwerp. Jean Kindermans trok volgens Belgische media zelf de stekker uit zijn dienstverband bij Anderlecht.

Overmars haalt man achter geroemde Anderlecht-opleiding in huis
© Pro Shots

Bij Antwerp gaat hij vanaf 1 juli 2024 samenwerken met technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel. 'Het was een eer en privilege om de opleiding van Anderlecht net geen twee decennia te hebben mogen dienen. We hebben vele jonge talenten gevormd en begeleid naar de absolute top', stelt Kindermans bij Het Laatste Nieuws. 'Ik kijk hier met veel genoegen en trots op terug. Ondanks het afscheid wil ik de supporters, alle jeugdmedewerkers en collega’s danken voor de steun die ze mij en de in Neerpede (jeugdcomplex Anderlecht, red.) gevormde spelers hebben gegeven.'

Anderlecht wordt gezien als de club met de beste jeugdacademie van België. In de loop der jaren kwamen grote talenten door als Romelu Lukaku, Vincent Kompany, Jérémy Doku, Alexis Saelemaekers en Youri Tielemans.

Kindermans, die bij Anderlecht naar verluidt een gebrek aan respect ervaarde, gaat niet aan de slag als vervanger van de huidige eindverantwoordelijke voor de jeugd bij Antwerp. Er wordt een nieuwe functie voor de 59-jarige Brusselaar in het leven geroepen. Hij was zelf ook als speler actief in de jeugd van Anderlecht, maar kwam daar niet tot optredens in de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.