Van Bommel lijdt eerste nederlaag: 'We zitten niet opeens in een crisis'

Mark van Bommel vindt dat VfL Wolfsburg niet in de war moet raken na de eerste nederlaag in de Bundesliga. In de laatste drie officiële wedstrijden wist zijn ploeg niet te winnen. 'Het is niet zo dat we opeens in een crisis zitten', zei hij.

1899 Hoffenheim
3 - 1
VfL Wolfsburg

Van Bommel vond de nederlaag tegen Hoffenheim onnodig. 'Ik denk dat wij een goede wedstrijd hebben afgeleverd', zei hij na afloop op de persconferentie. 'Als we 2-0 maken of wél een strafschop krijgen dan is de wedstrijd voorbij. We hebben Hoffenheim zelf de mogelijkheid gegeven om terug te komen in de wedstrijd', ging hij verder.

Mentaal
Waar het aan lag dat Wolfsburg niet kon doordrukken, vindt de voormalig PSV-trainer lastig uit te leggen. 'Het is natuurlijk moeilijk als je vlak voor rust een doelpunt tegen krijgt. Maar in de tweede helft hebben we het weer goed opgepakt. We hebben alleen geen doelpunt gemaakt. En als Hoffenheim dan wel zijn tweede en zijn derde doelpunt maakt, wordt het gewoon lastig. Maar het was in ieder geval geen mentaal probleem, integendeel.'

Rustig
De trainer vindt de nederlaag niet extra pijnlijk omdat het de eerste in de Bundesliga was. 'Nee, het is altijd teleurstellend als je verliest. We moeten ook realistisch blijven. Het is niet zo dat we elke wedstrijd moéten winnen. Iedereen moet het vooral per keer bekijken en beoordelen. Het is ook niet zo dat we opeens in een crisis zitten omdat we drie wedstrijden op rij niet gewonnen hebben. We moeten rustig blijven en met beide benen op de grond blijven staan.'