Van Bommel kon ook tijdens vakantie niet ontsnappen aan Antwerp-mania

Reacties

De manier waarop Antwerp FC na 66 jaar weer eens de titel in België pakte, heeft indruk gemaakt in de voetbalwereld. Trainer Mark van Bommel werd zelfs op het strand aangesproken over het succes.

Van Bommel kon ook tijdens vakantie niet ontsnappen aan Antwerp-mania
© Pro Shots

Met de dubbel beleefde Van Bommel een geweldig debuutseizoen in België, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is al in volle gang. Voor de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding, 1-0 winst tegen Hertha BSC, keek Van Bommel nog één keer terug op de vreugde die ontstond na het winnen van de titel en blikt hij vooruit op het nieuwe seizoen.

Van Bommel kon het direct na het winnen van de titel nog niet beseffen, zo gaf de Nederlandse coach aan op het veld. 'Dat besef is gaandeweg wel gekomen', sprak hij anderhalve maand na die ene goal van Toby Alderweireld uit bij het clubkanaal van Antwerp. Op 4 juni schoot de ex-Ajacied met een vlammend schot de 2-2 binnen tegen RC Genk, wat Antwerp de titel opleverde.

VI was erbij toen Antwerp FC de titel won

'Op de maandag na de wedstrijd zit je nog midden in het feestgedruis. Dan ga je op vakantie en komen er constant nieuwe filmpjes. Vanuit verschillende hoeken wordt de goal van Toby herhaald, zo raak je niet uit die feeststemming', beschreef Van Bommel hoe nagenieten eruit ziet. 'Je wordt aangesproken, ook op het strand. Spanjaarden, Italianen: heel veel mensen hebben het gezien, omdat het een unieke ontknoping was. Dit ga je nooit vergeten.'

Toch heeft de feeststemming langzaam plaatsgemaakt voor het serieuze werk. Antwerp mag door het succesvolle seizoen deelnemen aan de strijd om de Super Cup, die volgende week zondag al voor de deur staat. 'Als speler en nu als trainer moet je gierig zijn. Alles wat je pakken kan, moet je meenemen', is Van Bommel strijdlustig. Het winnen van een derde prijs zou voor Antwerp de volgende stap kunnen zijn.

'Het gaat al supersnel in de stappen die we maken', vindt Van Bommel. 'Vorig jaar had ik ook dit interview, toen hadden we het erover dat we stappen moesten maken en dat we mee moesten doen in de play-offs. Dan win je de beker en de titel en ben je op weg om een topclub te worden. Dat zijn we nog lang niet, want een topclub presteert over jaren. We zijn misschien op weg naar die status. Maar we moeten realistisch blijken dat dit een uitzonderlijke prestatie was.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.