Van Bommel kiest mooiste moment van zinderende PSV-avond

Reacties

Mark van Bommel is blij dat zijn ploeg zich in de slotfase van het duel met FC Basel (3-2) toch nog herpakt heeft. Volgens de PSV-coach ging er een aantal details mis bij zijn team.

Van Bommel kiest mooiste moment van zinderende PSV-avond

'Ik denk dat we goed begonnen, dat we variatie in ons spel hadden en dat we verdiend op voorsprong kwamen. Maar dat konden we net niet tot de rust volhouden. Je krijgt een goal tegen uit een corner. Het zijn vaak details, waar het om gaat. Er is een ingooi, die gaat naar Basel, waaruit een corner komt, waaruit de goal komt', blikt Van Bommel terug op de persconferentie in gesprek met de NOS.

De omstandigheden waren zwaar in Eindhoven, waar het kwik boven de dertig graden bleef. 'Het ontzettend hete, benauwde, kleffe maakt het voor ons heel moeilijk voetballen. Omdat wij natuurlijk een elftal hebben dat constant gas geeft, is dat supermoeilijk', aldus Van Bommel, die zijn ploeg een kwartier voor tijd een flinke domper zag incasseren met de goal van Omar Alderete.

'Je krijgt die 1-2 tegen, maar dan is de reactie van het publiek het mooiste van de avond', vindt Van Bommel. 'Zij hebben ons eigenlijk over de 1-2 getild, door achter de ploeg te gaan staan. Ik denk dat we samen die overwinning zo verdiend hebben.'

PSV speelt zaterdag tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal, dinsdag 30 juli wacht in Zwitserland de return tegen Basel.

VI-verslaggever Reon Boeringa over de zege van PSV op FC Basel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.