Van Bommel boos op arbitrage na 'honderd procent handsbal'

Mark van Bommel vindt dat PSV in de slotfase van het Europa League-duel met Rosenborg (1-1) een strafschop had moeten krijgen. De Noorse bezoekers maakten in de slotfase hands, maar dat werd niet opgemerkt door de arbitrage. Daarnaast werd een treffer van PSV afgekeurd.

'Ik was boos over het strafschopmoment en het doelpunt, maar dat laatste heb ik niet goed teruggezien', sprak van Bommel bij FOX Sports. 'De jongens zeiden dat Nick zijn tegenstander met zijn voet in het gezicht raakte. Dan zou het terecht afgekeurd zijn, maar daarvoor was het een honderd procent handsbal van hen. Die man naast me zei: "Clear penalty." Dus ik vroeg waarom hij dat niet aangaf.'

Toch steekt de trainer van PSV ook hand in eigen boezem. 'Het had beter gemoeten. In de laatste 25 minuten speelden we op de helft van de tegenstander. Als we ze daar houden, is dat goed. Het is een stugge tegenstander en we gaven niet veel weg, maar we creëerden ook niet veel. In de eerste helft speelden zij vaak de lange bal, waardoor we vaak de duels aan moesten gaan en die verloren we. Daardoor kwamen zij beter in de wedstrijd. In de tweede helft lukte dat beter.'

Van Bommel bracht in de rust al Donyell Malen in voor Steven Bergwijn. 'Hij had wat last, maar een halve wedstrijd moest kunnen. Daarnaast had Dumfries na afloop wat last van zijn rug, maar goed. De jongens die niet bij de selectie zaten, daar moeten we op wachten. Ik verwacht dat daar niks ernstigs uitkomt.'

De 1-1 is voor Van Bommel overigens niet een grote teleurstelling na de 5-0 zege op Fortuna Sittard van afgelopen zaterdag. 'Wij voelen dat niet zo. Volgens mij is dat meer voor de buitenwacht. Als je wint, zou het gevoel beter zijn. Vandaag hadden we ook kunnen winnen en op het einde hadden we dat ook moeten doen. Zaterdag was het gevoel beter, ja, maar dat maakt voor de volgende wedstrijd niks uit. Voor Fortuna hadden we niet gewonnen, dan zouden we niet goed in de wedstrijd hebben gezeten. Zo opportunistisch moet je niet denken. ik snap dat het gevoel beter is als je wint, maar ik ga met een goed gevoel naar De Kuip. Dat ga ik altijd.'