Van Basten schrikt van De Jong: 'Hij moet zich niet verlagen tot dit niveau'

Reacties

Frenkie de Jong bepaalde zaterdagavond de eindstand van het duel tussen Barcelona en UD Almería, maar maakte in de eerste helft nog een wilde indruk op Marco van Basten. De analist van Ziggo Sport zag De Jong meer overtredingen maken dan gebruikelijk.

Van Basten schrikt van De Jong: 'Hij moet zich niet verlagen tot dit niveau'
Barcelona
Barcelona
2 - 0
UD Almería
UD Almería

In de elfde minuut trok De Jong bijvoorbeeld linksback Sergio Akieme naar de grond. 'Dat viel me wel op, ja. Hij maakte hier een overtreding, waarvan ik dacht: zo ken ik Frenkie de Jong niet', zei Van Basten in de pauze van de wedstrijd. 'Hij moet een beetje oppassen. Los van het feit dat het slecht is om een gele kaart te krijgen, moet hij voetballen. Hij is goed in voetballen. Het fysieke gedeelte, als je het doet, moet je niet overdrijven.'

In de 27ste minuut deed De Jong er volgens Van Basten nog een schepje bovenop door een 'echt een rotschop' uit te delen aan Largie Ramazani. 'Ik denk niet dat hij zich moet verlagen tot dit niveau. Het is ten eerste niet goed voor hemzelf, maar ook niet voor de ploeg. Als je tegen een gele of rode kaart aanloopt, dupeer je de rest. Dan ben je verder van huis.' De Jong ontving overigens geen gele kaart in de wedstrijd.

Hoewel hij in de tweede helft scoorde, krijgt de Oranje-international van de krant AS 'slechts' een zes voor zijn optreden. Dat was mede te wijten aan een slordige breedtepass, die een grote kans voor Ramazani inleidde. 'Die fout maakte hij goed met zijn doelpunt. Hij bereikte als vooruitgeschoven middenvelder vaak het vijandelijke strafschopgebied.' Mundo Deportivo spreekt van een 'goed optreden' met de treffer als kers op de taart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.