Van Basten kritisch op Schmidt: 'Als je alleen maar naar cijfertjes kijkt….'

Reacties

PSV moest zaterdag na een belabberde start genoegen nemen met een punt tegen FC Twente (3-3) en liep daardoor flinke schade op in de titelstrijd met Ajax. Marco van Basten vindt dat Roger Schmidt, die onder meer Cody Gakpo in Enschede op de bank liet starten, in de spiegel moet kijken.

Van Basten kritisch op Schmidt: 'Als je alleen maar naar cijfertjes kijkt….'
© Pro Shots

Het is dit seizoen al veelvuldig over de vele wisselingen in de ploeg bij PSV gegaan en dat was ook zaterdag weer het geval. Zonder Gakpo, André Ramalho en Noni Madueke keken de Eindhovenaren al na ruim twintig minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Het genoemde drietal kwam na rust (bij een 3-1 tussenstand) binnen de lijnen en uiteindelijk hield PSV nog een punt over aan het uitduel.

Schmidt gaf na afloop aan dat hij geen spijt had van de keuze om Gakpo op de bank te laten beginnen, omdat de aanvaller nog niet helemaal fit was. Van Basten heeft daar zijn bedenkingen bij. 'Hij kijkt veel te veel naar fysiek joh', zei de analist bij Rondo. 'Je moet een ploeg ook vertrouwen geven en spelers vertrouwen geven. Als je iedere keer maar kijkt naar het fysiek…'

'Er zal best weleens wat zijn, maar hij kijkt zoveel naar het fysieke gedeelte: als hij daar ook maar een beetje twijfel bij heeft, zet-ie iemand gelijk op de bank', vervolgde Van Basten. 'Ik heb het idee dat je spelers veel meer vertrouwen moet geven. Hoe meer je samenspeelt, hoe beter je samenspel wordt. Dat moet je ook bewaken als trainer. Maar als je alleen maar naar cijfertjes kijkt…'

Volgens Van Basten valt het ook allemaal wel mee met de fysieke problemen bij PSV. 'Hij is nu twee seizoenen aan de gang bij PSV. Als je dan zó vaak zoveel problemen hebt met het fysieke, dan is het volgens mij een beetje overdreven en overtrokken', aldus de voormalig topspits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.