'Van Basten had evenveel Gouden Ballen kunnen winnen als Messi en Ronaldo'

Reacties

Lionel Messi won (tot dusver) zeven keer de Ballon d'Or en Cristiano Ronaldo vijf keer. Adriano Galliani is ervan overtuigd dat Marco van Basten zich met deze twee grootheden had kunnen meten, als de Nederlandse spits niet zo vroeg gedwongen was geweest om te stoppen met betaald voetbal.

'Van Basten had evenveel Gouden Ballen kunnen winnen als Messi en Ronaldo'
© Pro Shots

Van Basten speelde op 29 mei 1993 zijn laatste officiële wedstrijd als profvoetballer. Hij viel toen geblesseerd uit in de verloren Champions League-finale tegen Olympique Marseille en kwam niet meer terug binnen de lijnen. Van Basten probeerde het nog wel, maar de enkel was op. Ruim twee jaar na zijn laatste optreden besloot de spits om er definitief een punt achter te zetten.

Van Basten won in zijn loopbaan drie keer de Ballon d'Or. Galliani weet zeker dat deze prijs nog vaker in ontvangst was genomen door de Nederlander, als hij fit was gebleven. 'Milan heeft acht spelers gehad die de Ballon d'Or wonnen, maar van al die spelers zit vooral Marco voor altijd in mijn hart', zegt Galliani, die jarenlang bestuurder was bij Milan en momenteel werkzaam is bij AC Monza.

'Marco won de Ballon d'Or drie keer, voordat hij zijn loopbaan op zijn 28ste moest beëindigen', vervolgt Galliani. 'Als hij door had kunnen gaan, had hij de prijs net zo vaak gewonnen als Messi en Ronaldo. Voor mij is Marco de beste speler die ik ooit ben tegengekomen in mijn tijd bij Milan en Monza.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.