Valverde rekent zich niet rijk en gaat één jaar terug de tijd in

Reacties

Ernesto Valverde leunt niet achterover na de ruime zege in de eerste ontmoeting met Liverpool in de halve finale van het Champions League-toernooi (3-0). Hoewel de buit al grotendeels binnen lijkt, blijft de trainer van Barcelona waakzaam.

Valverde rekent zich niet rijk en gaat één jaar terug de tijd in

Het resultaat had beter gekund, gaf Valverde na de overwinning te kennen. 'Liverpool kreeg een uitstekende kans, waarbij Marc (Marc-André ter Stegen, red.) in actie kwam. Het was vanavond een avond waarop Liverpool het duel naar zich toetrok en dat kostte ons energie, maar uiteindelijk hebben we toch gewonnen.'

'Maar we zijn er nog niet', waarschuwt Valverde. 'Dit is een vergelijkbare situatie met vorig jaar. Toen stonden we na de eerste wedstrijd immers met drie doelpunten verschil voor tegen AS Roma', roept de trainer van Barcelona in herinnering.

Daarmee verwees Valverde naar de eerste kwartfinale-ontmoeting met de Italianen, die op 4 april in een klinkende 4-1 zege eindigde. In de return in Rome ging Barcelona echter verrassend met 3-0 onderuit, waarmee het Europese avontuur ten einde kwam.

Dat Lionel Messi woensdag zijn team bij de hand nam naar de overwinning verbaasde zijn trainer toch nog. 'We weten precies wat we aan Leo hebben, maar hij verrast ook ons af en toe. In een wedstrijd als deze staan er meer man op het veld, maar Leo is de aanvoerder, dicteert de wedstrijd en bepaalt het ritme. Hij was weer beslissend en droeg ons naar de zege. Maar het is nog niet voorbij', aldus Valverde.

'Perfecter dan Messi kun je hem niet in de kruising krijgen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.