Valverde ontkent akkoord met Barcelona: 'Maar er is interesse'

Reacties

Ernesto Valverde heeft woensdagmiddag op een persconferentie ontkend dat er al sprake is van een akkoord met Barcelona. De 53-jarige oud-speler van de Catalanen maakte dinsdag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Athletic de Bilbao.

Valverde ontkent akkoord met Barcelona: 'Maar er is interesse'

Volgens Spaanse media is er sprake van een akkoord tussen Barcelona en Valverde, maar de Spaanse trainer weersprak die geruchten. 'Ik heb op dit moment met geen enkele club een overeenkomst en heb nog met niemand gesproken, maar er is interesse', zei Valverde zonder te bevestigen dat het daarbij ging om Barcelona, dat na drie jaar afscheid neemt van Luis Enrique.

Voor Valverde, in het verleden al trainer van Espanyol, Villarreal, Olympiakos Pireaus en Valencia, is de interesse op zich niets nieuws. 'Ik wil niet arrogant doen, maar het is niet de eerste keer dat er grote clubs in mij geïnteresseerd zijn. Maar Athletic is mijn club en ik wil eerst afscheid nemen van hen voordat ik me verbind aan een andere club', vervolgde de oud-speler van de Basken.

Valverde staat naar verluidt bovenaan de verlangslijst van Barcelona, mede doordat hij een verleden als speler heeft in Camp Nou. De voormalig aanvaller speelde er tussen 1988 en 1990, alvorens hij zes jaar voor Athletic uitkwam. Na zijn actieve loopbaan boekte Txingurri (De Mier) successen met Espanyol (finale UEFA Cup), Olympiakos (drie keer kampioen) en Athletic (Spaanse Super Cup).

Bij die laatste club vertrekt Valverde met pijn in het hart. 'Dit is voor mij een moeilijke dag, maar ik wil dat we vieren dat ik het vier jaar naar mijn zin heb gehad', aldus de coach, die wellicht een sabbatical neemt. 'Waarom niet? Dat hangt ervan af. Of ik Barcelona wil trainen? Als ik een aanbieding krijg van de club, zullen jullie het antwoord weten. Maar ik heb jullie al gezegd dat ik nog nergens heb getekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.