Valverde vertrekt bij Bilbao en maakt weg vrij voor Barça

Reacties

De wegen van Ernesto Valverde en Athletic de Bilbao scheiden na dit seizoen, zo meldt de Baskische club dinsdagavond via de officiële kanalen.

Valverde vertrekt bij Bilbao en maakt weg vrij voor Barça

De 53-jarige oefenmeester was in het bezit van een verbintenis tot halverwege 2017 en zal deze dus niet verlengen. Woensdag om 12.00 uur licht Valverde zijn beslissing toe tijdens een persconferentie.

De voormalig aanvaller ligt volgens Spaanse media op pole position om scheidend trainer Luis Enrique op te volgen bij Barcelona. De Catalanen zouden de komst van Valverde nog vóór het einde van deze maand willen aankondigen.

Valverde was als speler tussen 1988 en 1990 actief voor Barcelona, maar speelde het merendeel van zijn spelersloopbaan voor Athletic. Daar begon hij dan ook zijn carrière als trainer, in 2002.

Via Espanyol, Olympiakos Piraeus, Villarreal en Valencia kwam hij in 2013 weer terug bij de club waarmee hij dit seizoen als zevende eindigde in La Liga. Die plaats is goed voor een Europa League-ticket als uitgerekend Barcelona zaterdagavond in de bekerfinale afrekent met Alavés. In principe maakt Barcelona de naam van de nieuwe trainer pas bekend na die eindstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.