'Barcelona hakt knoop door en kiest voor Valverde'

Reacties

Barcelona lijkt een definitieve beslissing te hebben genomen over de opvolger van trainer Luis Enrique. Spaanse media melden dat Ernesto Valverde de nieuwe coach van de Catalanen wordt.

'Barcelona hakt knoop door en kiest voor Valverde'

Luis Enrique, die Barcelona in 2015 nog naar de treble leidde, maakte op 1 maart bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij de regerend kampioen. Barcelona begon vervolgens aan een langdurige zoektocht naar een opvolger. De naam Jorge Sampaoli werd oorspronkelijk het meest genoemd, maar de huidige Sevilla-trainer lijkt de nieuwe bondscoach van Argentinië te worden.

Na een stortvloed aan namen lijken er twee logische kandidaten overgebleven te zijn. Juan Carlos Unzué, momenteel assistent-trainer onder Luis Enrique, en Valverde. Laatstgenoemde lijkt de voorkeur te hebben gekregen.

Valverde was als speler tussen 1988 en 1990 actief voor Barcelona, maar speelde het merendeel van zijn spelersloopbaan voor Athletic. Daar begon hij dan ook zijn carrière als trainer, in 2002. Via Espanyol, Olympiakos Piraeus, Villarreal en Valencia kwam hij in 2013 weer terug bij de club die hij op dit moment nog steeds onder zijn hoede heeft.

Aan het vier jaar lange dienstverband van de 53-jarige Valverde in Baskenland komt nu waarschijnlijk een einde. Volgens El Mundo Deportivo zet hij eind mei zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.