Valverde haalt Messi bij wedstrijdselectie voor Clásico

Reacties

Lionel Messi lijkt mee te kunnen doen in El Clásico van woensdag. Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft zijn sterspeler bij de wedstrijdselectie gehaald. 

Valverde haalt Messi bij wedstrijdselectie voor Clásico

Messi kwam zaterdag niet ongeschonden uit de strijd met Valencia (2-2). De Argentijn hield een dijbeenblessure over aan het duel in Camp Nou. Barcelona leefde daardoor met de midweekse confrontatie met Real Madrid in het vooruitzicht tussen hoop en vrees.

Valverde kon een dag voor de halve finale tegen Real Madrid in de strijd om de Copa del Rey geen uitsluitsel geven over de inzetbaarheid van Messi. 'Ik heb hem nog niet gezien. Ik kan geen antwoord geven op de vragen, omdat er nog een training op het programma staat. We zullen daarna kijken hoe hij ervoor staat en dan een besluit nemen', zei Valverde voor de training van dinsdag. Tijdens de genoemde training kon Messi gewoon met de groep meedoen.

Voor Valverde was het reden genoeg om de dribbelaar bij de selectie te halen. De trainer is wel voorzichtig met Messi. 'Ik hou er niet van risico's te nemen met nog zoveel wedstrijden voor de boeg. Als woensdag de laatste dag van het seizoen was geweest, dan zou het iets anders zijn. Met het risico van een blessure spelen spelers met de handrem erop. En wedstrijden als die van woensdag kan je niet met de handrem erop spelen.'

Valverde weet wel dat Jasper Cillessen er woensdag niet bij is. De Oranje-doelman is door een spierscheuring in zijn rechterkuit voorlopig uitgeschakeld. 'De dag van zijn blessure was een slechte dag. Hij deed het prima in de strijd om de Copa del Rey. Hij is een belangrijke speler voor ons. Het is zonde dat hij er nu niet bij is. Hij liet een hoog niveau zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.