Valse start voor Stam: 'We spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn'

Feyenoord is het seizoen teleurstellend begonnen en wacht na twee speelronden nog op de eerste overwinning. Jaap Stam weet dat het beter moet, maar hoopt op wat geduld.

Na het gelijkspel in de eigen Kuip tegen Sparta Rotterdam kwam Feyenoord zondag niet verder dan 1-1 tegen SC Heerenveen. 'We hebben de kwaliteiten waarmee we zeker punten gaan pakken, maar het fysieke is ook belangrijk', zei Stam na afloop tegen FOX Sports. 'Het is op het moment even niet zo dat we zeggen dat wij elke wedstrijd even makkelijk gaan winnen.'

Zijn selectie heeft het zwaar, merkt Stam. 'Ik vond het vandaag niet fris genoeg, we waren niet scherp genoeg. Als je kijkt naar de hele wedstrijd, is het gewoon te weinig geweest', gaf de coach toe. 'Het was matig, maar dat heeft ook te maken met een wedstrijd die in de benen zit. We moeten spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn. Daar moet je ook rekening mee kan houden, in plaats van dat je gericht kan wisselen.'

'Ik kan de spelers niet veel verwijten. Natuurlijk moet het beter, maar je ziet ook een bepaalde moeheid', concludeerde Stam. Hij baalde van de geweldige gelijkmaker van Ibrahim Dresevic, een zondagsschot dat tien minuten voor tijd binnenviel. 'In de tweede helft creëert Heerenveen eigenlijk niet heel veel en dan valt zo'n bal binnen. Dat is heel jammer.'

Botteghin
Heerenveen had al in de eerste helft een grote kans om tot scoren te komen onbenut gelaten. Jens Odgaard miste een penalty, die was gegeven na een onhandige overtreding van Eric Botteghin op Rodney Kongolo. Botteghin raakte zijn tegenstander duidelijk, maar vond de penalty een straf die hij niet verdiend had.

'Ik vond het geen penalty, dit was echt te makkelijk gegeven', zei Botteghin. 'Ik heb hem niet vol geraakt. Echt, ik ben eerlijk. Hij sprong als in een zwembad.'