Feyenoord heeft zondagmiddag ook zijn tweede Eredivisie-duel van het seizoen gelijkgespeeld. SC Heerenveen zat de Rotterdammers dwars in het Abe Lenstra Stadion.

sc Heerenveen
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Trainer Jaap Stam kon in Heerenveen nog niet beschikken over Jens Toornstra, terwijl ook Leroy Fer niet fit was. De bezoekers begonnen daarom net als tegen Sparta Rotterdam met een piepjong middenveld met tieners Wouter Burger en Orkun Kökçü. Rick Karsdorp maakte in de achterhoede direct zijn rentree in de basis. Bij de thuisploeg stond zomeraanwinst Chidera Ejuke voor het eerst aan de aftrap, hij was de vervanger van Ben Rienstra, die naar Kayserispor is vertrokken.

Feyenoord had het lastig in de openingsfase en het was Heerenveen dat de beste kansen kreeg. Ejuke kwam een keer gevaarlijk door maar zag zijn schot ternauwernood geblokt worden. In de twaalfde minuut leken de Friezen alsnog de leiding te nemen. Eric Botteghin kwam er wat onbeholpen in bij Rodney Kongolo en arbiter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Spits Jens Odgaard mocht aanleggen voor zijn eerste Eredivisie-doelpunt, maar schoot niet zuiver genoeg en zag zijn inzet gekeerd worden door Kenneth Vermeer.

Feyenoord kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar leverde pas na een ruim half uur de eerste doelpoging af via Renato Tapia. Niet veel later kreeg Kökçü na een lange aanval een enorme kans op de 0-1, maar hij stuitte van dichtbij op Warner Hahn. Op slag van rust was het wel raak voor Feyenoord. Botteghin kopte de bal tegen de uitgestoken arm van Sherel Floranus aan en dus kregen ook de bezoekers een strafschop. Steven Berghuis toonde zich wél meedogenloos van elf meter.

Na rust probeerde Heerenveen zich terug in de wedstrijd te knokken. Met name Hicham Faik liet zich gelden. De aanvoerder van de Friezen zorgde met een zwabberbal uit een vrije trap voor het gevaarlijkste moment namens de thuisploeg, Vermeer redde met moeite. Kort daarna bracht Stam met Yassin Ayoub en Luciano Narsingh vers bloed. Laatstgenoemde keerde terug in het Abe Lenstra Stadion en loste Berghuis af als spits.

Halverwege het tweede bedrijf was Heerenveen heel dicht bij de gelijkmaker. Na een prima aanval kwam de bal uiteindelijk bij Ejuke terecht, maar Berghuis haalde zijn schot van de lijn. De Nigeriaan speelde na rust weer aan de zijkant en zorgde vanaf daar voor bijzonder veel dreiging, al was de pijp in de slotfase wel leeg. Hetzelfde gold voor veel van zijn ploeggenoten, waardoor Feyenoord kansen kreeg via Berghuis en Narsingh.

Tien minuten later was het toch feest in het Abe Lenstra Stadion. Ibrahim Dresevic haalde van grote afstand uit en zag zijn schot schitterend via de binnenkant van de paal binnenvliegen: 1-1. Feyenoord, dat donderdag nog actief was in de voorronde van de Europa League, kwam die klap niet meer te boven. De ploeg van Stam gaf de eclatante zege op Dinamo Tbilisi zo geen goed vervolg in de competitie.

Voor Heerenveen is de remise tegen Feyenoord opnieuw een opsteker. De Friezen verloren de afgelopen vier seizoenen thuis van Feyenoord, maar doorbraken die serie en staan nu op vier punten uit twee duels.