Kassa rinkelt in Heerenveen door transfers Rienstra en St. Juste

Reacties

Ben Rienstra gaat SC Heerenveen deze week verlaten. De Friezen zijn in hoofdlijnen akkoord met Kayserispor, terwijl Rienstra zelf momenteel in Turkije verkeert om er ook persoonlijk uit te komen met de club uit de Süper Lig.

Kassa rinkelt in Heerenveen door transfers Rienstra en St. Juste

Als de laatste plooien zijn gladgestreken maakt Kayserispor een half miljoen euro over naar Heerenveen. Dat is tien keer zo veel geld als de club een jaar geleden naar AZ overmaakte voor Rienstra. Heerenveen maakt zo in korte tijd een flinke winst op de 29-jarige middenvelder, die al in een Kayserispor-shirt gespot is.

Daartegenover staat dat de club zijn aanvoerder verliest. Rienstra droeg de band bij de seizoenstart omdat Daniel Høegh met een zware blessure kampt. Met elf Eredivisie-seizoenen in de benen zorgde Rienstra bovendien voor de nodige ervaring in de jeugdige ploeg van trainer Johnny Jansen.

Heerenveen overweegt nog een vervanger voor Rienstra te halen, maar dat is geen absolute must. De club wil deze maand in ieder geval nog een spits en een verdediger aantrekken, die posities hebben een hogere prioriteit. Bovendien hebben de Friezen met Jordy Bruijn en de jonge Emil Frederiksen al twee spelers in de selectie die op de nummer 10-positie uit de voeten kunnen.

St. Juste
Naast de transfersom voor Rienstra krijgt Heerenveen een financiële meevaller uit Rotterdam. De Friezen profiteren mee van de miljoenentransfer van Jeremiah St. Juste naar FSV Mainz 05. De Bundesliga-club betaalt ruim negen miljoen euro aan Feyenoord voor de rechtsback. Heerenveen bedong een doorverkooppercentage van vijftien procent in de transfer naar Feyenoord in 2017 en krijgt bovendien een solidariteitsbijdrage, waardoor het bedrag ruim boven de miljoen euro uitkomt.

Het zijn belangrijke miljoenen voor Heerenveen, dat het geld goed kan gebruiken om het begrotingstekort te dichten en daarnaast de komende weken nog te investeren in de nodige nieuwe spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.