Valse start van nieuw La Liga-seizoen voor Cillessen

Reacties

Het is nog hoogst onzeker of Jasper Cillessen in actie kan komen bij de eerste speelronde in La Liga. De Oranje-goalie is op weg naar de derby tegen Levante geblesseerd geraakt.

Valse start van nieuw La Liga-seizoen voor Cillessen
© Pro Shots

De 54-voudig international stond bij de voorbije interlands van Oranje tegen Polen en Italië nog onder de lat. Bij zijn terugkeer in Valencia ging het al snel mis. De Spaanse club meldt dat Cillessen woensdag is afgehaakt tijdens de training vanwege klachten aan zijn linkerbeen. Volgens Valencia gaat het om spierklachten.

Cillessen traint voorlopig individueel en de kans lijkt klein dat hij zondag alweer onder de lat kan staan. Voor Valencia begint dan het nieuwe La Liga-seizoen om 21.00 uur met een thuisduel met stadgenoot Levante. Het is de grote vraag hoe sterk de thuisploeg voor de dag gaat komen na een uiterst onrustige zomer, waarin de bezem al flink door de selectie is gegaan. Er zijn al zeven spelers uit de A-selectie vertrokken, onder wie sterkhouders Rodrigo, Ferrán Torres en Francis Coquelin.

De toekomst van Cillessen is ook nog onzeker. Volgens Spaanse media staat de ex-Ajacied op de nominatie voor een vertrek. Er was interesse van onder meer Everton. Vorig seizoen was Cillessen niet altijd eerste keus in Valencia. Door blessureleed verloor hij zijn plek aan Jaume Doménech en de concurrentiestrijd bleef daarna spannend.

Bekijk hier al onze video's
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.