Valencia zit Sevilla dwars op zure avond voor Cillessen

Valencia heeft woensdag knap een punt gepakt tegen Sevilla. De club kwam terug van een achterstand, maar raakte doelman Jasper Cillessen al vroeg in de wedstrijd kwijt.

Valencia
Valencia
1 - 1
Sevilla
Sevilla

In Spanje ging het voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sevilla nog over Cillessen. Eindelijk stond de Nederlandse doelman weer wekelijks onder de lat in de competitie, wat lang daarvoor niet zo was. Maar tegen Sevilla ging het al vroeg mis voor Cillessen. Na zes minuten werkte Mouctar Diakhaby een voorzet van Lucas Ocampos achter de doelman van Valencia, die even later geblesseerd moest afhaken. Met ogenschijnlijk een spierblessure moest Cillessen de strijd al na achttien minuten staken.

Jaume Domènech kwam voor hem in de ploeg. Met hem erbij kwam Valencia vlak voor rust op gelijke hoogte. Gonçalo Guedes stond op de juiste plek om uit een voorzet van José Gayá snoeihard raak te koppen. Karim Rekik, die in de basis stond bij Sevilla, had zo het nakijken. Valencia kreeg na rust ook nog een grote kans op 2-1. Thierry Correia schoot net naast nadat hij uit vrijstaande positie kon uithalen.

Uiteindelijk bleef het in Estadio Mestalla bij 1-1, nadat beide ploegen er na rust niet meer in slaagden om te scoren. Valencia eindigde de wedstrijd met tien man nadat Gayá in de slotfase voor de tweede keer een gele kaart kreeg. Bij Real Madrid zal met de uitslag van de wedstrijd met een glimlach hebben bekeken. De koploper zag achtervolger Sevilla zo punten morsen. De Koninklijke heeft vier punten meer.